Άρθρα ΡεπορτάζΔιεθνή

Μαίνονται οι μάχες στο Ισραήλ. Βάλετε και από την Χεζμπολάχ. Όλες οι τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις κατά του Ισραήλ.

Συνεχίζονται οι μάχες στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς από την λωρίδα της Γάζας χθες νωρίς το πρωί με την εκτόξευση πολλαπλών ρουκετών. Το Ισραήλ απάντησε με σφυροκόπημα στις θέσεις της Χαμάς, ενώ αναμένεται και η χερσαία επίθεση. Την ίδια ώρα βάλετε και από την Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και αγαθών στη Λωρίδα της Γάζας, επίσης ο Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. Μέσα σε όλη αυτήν την μανία οργή προκαλεί ο θάνατος του άμαχου πληθυσμού άνευ λόγου και αιτίας, μέσα στον αστικό ιστό, αλλά και οι βιασμοί και οι δολοφονίες των γυναικών από τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Εντωμεταξύ 5.000 έφεδροι φεύγουν από την Ελλάδα για το Τελ Αβίβ.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει προγραμματίσει γύρω στις 20 πτήσεις από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ, οι οποίες θα μεταφέρουν σχεδόν 5.000 εφέδρους στη χώρα. Την ίδια ώρα που έχει περάσει στην αντεπίθεση ο ισραηλινός στρατός. Ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμή εκτιμάτε στους 600 με πολλαπλάσιους τους τραυματίες.

Ο αιφνιδιασμός του Ισραήλ και των μυστικών υπηρεσιών.

Η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ λίγο πριν τις 6:30 το πρωί, αιφνιδιάζοντας τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Με τον αριθμό των ρουκετών να ανέρχεται σε χιλιάδες όπου είχε ως στόχο να προκαλέσει φθορά στα αντιβαλλιστικά συστήματα του Ισραήλ. Οι τρομοκράτες έδρασαν ταυτόχρονα σε αέρα, ξηρά και θάλασσα χρησιμοποιώντας παράλληλα πρακτικές υβριδικού και ανορθόδοξου πολέμου αλλά και μεθόδους τακτικών επιχειρήσεων, προκαλώντας χάος, με τυφλά χτυπήματα κατά αμάχων σε αστικές περιοχές και ταυτόχρονα τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σε στρατόπεδα και μονάδες του Ισραήλ. Ο τρόπος και ο χρόνος που εκδηλώθηκε ο «Κατακλυσμός αλ-Ακσα» όπως ονόμασε η Χαμάς την επίθεση, υποδεικνύουν μεθοδική προετοιμασία. Εδώ εντοπίζεται ένα σοβαρό κενό στις μυστικές υπηρεσίες. Εντύπωση προκαλεί πώς οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ δεν εντόπισαν τις ενδείξεις, το τι προετοίμαζαν οι τρομοκράτες της Χαμάς, καθώς λίγες μέρες πριν έκαναν άσκηση ρίψεις ρουκετών στην θαλάσσια περιοχή της λωρίδας της Γάζας. Μία από τις ενδείξεις της οποίας δεν αντιλήφθηκαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην αντεπίθεση έχει περάσει το Ισραήλ, σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας. Ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα. Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο για 232 νεκρούς και περισσότερους από 1.700 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο.

Ιράν και λοιπές τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις.

Το Ιράν, εχθρός του Ισραήλ, χαιρέτισε τις επιθέσεις της Χαμάς. Σε Λίβανο, Ιράκ, Συρία και Υεμένη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, με σημαίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ να πυρπολούνται από διαδηλωτές. Εκδηλώσεις υποστήριξης είχαμε και σε δομή μεταναστών στην Σάμο. Κάτι που αναφέραμε και σε χθεσινό μας άρθρο.

Αξιωματούχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι οι χθεσινές επιθέσεις υπό την ονομασία «Επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα» είχαν σχεδιαστεί εδώ και καιρό προσεκτικά, με στόχο να αιφνιδιάσουν το Ισραήλ. Κάλεσε τους Άραβες μεσολαβητές να μεταβιβάσουν στο Ισραήλ το μήνυμα ότι «πρέπει οι δυνάμεις του να εγκαταλείψουν τα εδάφη». «Αυτή η χώρα μας ανήκει και αυτή η κατοχή δεν θα κρατήσει για πάντα», δήλωσε.

Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ και ο στρατός του Ισραήλ αντάλλαξαν πυρά κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου σήμερα το πρωί. Η τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για τον βομβαρδισμό ισραηλινής στρατιωτικής θέσης στα σύνορα με τον Λίβανο.

«Οι τοποθεσίες ραντάρ, το Zibdin και το Ruwaisat Al-Alam, βομβαρδίστηκαν με μεγάλο αριθμό βλημάτων πυροβολικού και κατευθυνόμενων πυραύλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Αρχικές και ανεπιβεβαίωτες αναφορές για εκ νέου εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο εναντίον στόχων στο Ισραήλ.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος