Βίντεο

”Με την ματιά του απόδημου” – Φυσικές καταστροφές και τρόποι πρόληψής τους.

Η υπεράντληση, η υπερεκμετάλλευση και η εντατική καλλιέργεια έχουν στεγνώσει τον υδροφόρο ορίζοντα στην Θεσσαλία με αποτέλεσμα ενώ πριν είκοσι και πλέον χρόνια τρυπούσαμε μερικά μέτρα και το νερό έβγαινε, τώρα πρέπει να τρυπήσουμε στα 400 μέτρα για να βρούμε νερό. Αποτέλεσμα, τα εδάφη συμπυκνώνονται και έτσι να μην μπορεί να απορροφήσει νερό ο υδροφόρος ορίζοντας. Έχοντας κλείσει οι πόροι, το νερό που έχει έρθει δεν θα απορροφηθεί δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να γεμίσει τον υδροφόρο ορίζοντα.

Δεν υπάρχει κλιματική κρίση υπάρχει κλιματική αλλαγή.

Ζεληλίδης: <<Κλιματική αλλαγή σημαίνει ξαφνικά γεγονότα μεγάλης έντασης, μεγάλης διάρκειας σε συγκεκριμένες περιοχές. Για να σωθεί ο θεσσαλικός κάμπος πρέπει να γίνουν έργα>>.

Δεν αποτελεί πανάκεια η χρήση της τεχνολογίας.
Η χρήση της τεχνολογίας βοηθάει περισσότερο στην πρόληψη στις φυσικές καταστροφές. Η εκμετάλλευση των δορυφορικών δικτύων όπου έχουν ως βάση το διάστημα συλλέγουν συνεχώς δεδομένα αναφορικά με το καιρικά φαινόμενα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία όπου πραγματοποιούν την ανάλυση, αλλά και με τα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα έρθουν στο μέλλον. Όλες αυτές οι τεχνολογίες στηρίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και μηχανικής  μάθησης. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ με πολύ μικρό κόστος.
Τρόποι πρόληψης των φυσικών καταστροφών.
  • Σωστή χρήση γης.
  • Καθαρισμός ρεμάτων.
  • Διάνοιξη των κοιτών των ποταμών και εμβάθυνσή τους.
  • Σωστή δομή των γεφυρών και αντικατάσταση αυτών.
  • Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Η σωστή χρήση της τεχνολογίας στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών.
  • Επανεξέταση για την πράσινη ενέργεια αν όντως είναι πράσινη και τα επακόλουθα στο περιβάλλον.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ”Ελλήνων συνέλευσις” Αλέξανδρος Οικονόμου στον απόδημο παλμό

Απόστολος Πιστόλας: Η πολιτική ανάλυση της εβδομάδας.

e-enimerosi