Ιστορία Πολιτισμός

Μεγάλη αρχαία πόλη βρέθηκε κάτω από την πόλη του Άι Βασίλη στη νότια Τουρκία

Υπάρχει μια μεγάλη πόλη κάτω από την αρχαία πόλη Μύρα στην επαρχία Αττάλειας της νότιας Τουρκίας, αποκάλυψαν οι Τούρκοι αρχαιολόγοι την Πέμπτη, καθώς περιμένουν να ξεκινήσουν οι ανασκαφές για να ξεθάψουν εντελώς τον αρχαίο θησαυρό.

Η πόλη καλύπτεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με αλλουβιότητα και βρίσκεται κάτω από τη Μύρα, που βρίσκεται στην περιοχή Demre. Ήταν μια από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Λυκίας από την κλασική εποχή μέχρι τις ρωμαϊκές και βυζαντινές περιόδους και φιλοξενεί διάφορες σημαντικές αρχαίες κατασκευές, όπως ένα αμφιθέατρο ρωμαϊκής εποχής με χωρητικότητα 11.000 ανθρώπων και ροκ τάφους που φέρουν τα χαρακτηριστικά του κλασική εποχή.

Η αρχαία πόλη της Μύρας φιλοξενεί επίσης την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, γνωστή και ως Άγιος Βασίλης.

Ο Nevzat Çevik από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Akdeniz, ο οποίος είναι επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή που ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι γεωφυσικές μελέτες τους αποκάλυψαν ότι μια τεράστια πόλη βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρα κάτω από το Demre.

“Ένα μεγάλο απόθεμα πληροφοριών μας περιμένει κάτω από μια βαθιά προσχωσιγενή κάλυψη”, δήλωσε ο Çevik προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην αρχαία πόλη της Μύρας ως Πομπηία της Ανατολίας.

Ο Çevik πρόσθεσε ότι αναμένει να ανακαλύψει πλήρως την αρχαία πόλη για να την ανοίξει για τουρισμό.
πηγή: dailysabah.com

Σχετικές αναρτήσεις

Έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής ανά την Ελλάδα.

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi