Κοινωνία Κόσμος

Μια γερμανική εξαίρεση; Γιατί ο ρυθμός θανάτου του Coronavirus είναι χαμηλός

Η πανδημία έχει χτυπήσει τη Γερμανία σκληρά, με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, το ποσοστό των θανατηφόρων περιπτώσεων ήταν αξιοσημείωτα χαμηλό σε σύγκριση με εκείνα που σημειώθηκαν σε πολλές γειτονικές χώρες.

Ονομάζονται corona taxis: οι ιατροί εξοπλίζονται με προστατευτικά εργαλεία, οδηγώντας στους άδειους δρόμους της Χαϊδελβέργης για να ελέγξουν τους ασθενείς που είναι στο σπίτι, πέντε ή έξι ημέρες από το να είναι άρρωστοι με τον κοροναϊό.

Λαμβάνουν μια εξέταση αίματος, ψάχνοντας για σημάδια ότι ένας ασθενής πρόκειται να έχει μια απότομη επιδύνωση της υγείας του. Μπορεί να υποδείξουν νοσηλεία, ακόμη και σε έναν ασθενή που έχει μόνο ήπια συμπτώματα, οι πιθανότητες επιβίωσης αυτής της επιδύνωσης τη υγείας των ασθενών βελτιώνονται κατά πολύ όταν βρίσκονται στο νοσοκομείο στην αρχή των συμπτωμάτων.

“Υπάρχει αυτή η απόκλιση στο τέλος της πρώτης εβδομάδας”, δήλωσε ο καθηγητής Hans-Georg Kräusslich, επικεφαλής της ιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης, ένα από τα κορυφαία ερευνητικά νοσοκομεία της Γερμανίας. “Αν είστε άνθρωπος των οποίων οι πνεύμονες μπορεί να αποτύχουν, τότε θα αρχίσετε να επιδεινώνετε”.

Τα κρουαζιερόπλοια της Χαϊδελβέργης είναι μόνο μία πρωτοβουλία σε μια πόλη. Ωστόσο, καταδεικνύουν ένα επίπεδο εμπλοκής και δέσμευση δημόσιων πόρων για την καταπολέμηση της επιδημίας που συμβάλλουν στην εξήγηση ενός από τα πιο ενδιαφέροντα παζλ της πανδημίας: Γιατί το ποσοστό θανάτων της Γερμανίας είναι τόσο χαμηλό;

Ο ιός και η προκύπτουσα νόσος, Covid-19, έπληξαν τη Γερμανία με δύναμη: Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η χώρα είχε περισσότερες από 100.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από τη Δευτέρα το πρωί, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία.

Ωστόσο, με 1.584 θανάτους, το ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία ήταν 1,6%, έναντι 12% στην Ιταλία, 10% στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, 4% στην Κίνα και 3% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμη και η Νότια Κορέα, ένα μοντέλο ισοπέδωσης της καμπύλης, έχει υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, 1,8%.

«Παίρνουμε τους νεκρούς από το πρωί μέχρι τη νύχτα»

Καμία χώρα δεν έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό όσο η Ιταλία, και καμία επαρχία δεν υπέστη τόσες απώλειες όπως το Μπέργκαμο. Οι φωτογραφίες και οι φωνές από εκεί προκαλούν ένα πορτρέτο απελπισίας.

“Έχει μιλήσει για μια γερμανική ανωμαλία”, δήλωσε ο Hendrik Streeck, διευθυντής του Ινστιτούτου ιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόννης. Ο καθηγητής Streeck λαμβάνει κλήσεις από συναδέλφους στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

“Τι κάνεις διαφορετικά;” με ρωτούν “, είπε. “Γιατί είναι τόσο χαμηλό το ποσοστό θνησιμότητάς σας;”

Υπάρχουν αρκετές απαντήσεις που λένε οι ειδικοί, ένα μίγμα στατιστικών στρεβλώσεων και πολύ πραγματικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο η χώρα έχει βιώσει την επιδημία.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi