Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έγινε για λογαριασμό του Alpha, το διάστημα 10-14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.002 ψηφοφόρων.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Ερωτηθέντες εάν η ακρίβεια τους έχει υποχρεώσει να μειώσουν τις αγορές βασικών αγαθών, το 40% απάντησε «αρκετά», το 31% «πολύ», το 23% «λίγο», το 5% «καθόλου», 1% ΔΞ/ΔΑ.

Αναφορικά με το κατά πόσο θα τους βοηθήσει το καλάθι του νοικοκυριού, το 34% των ερωτηθέντων εκτιμά «λίγο», το 23% «καθόλου», το 17% «αρκετά», το 5% «πολύ», το 21% ΔΞ/ΔΑ.

Στην ερώτηση «εάν ανησυχείτε ότι θα χρειαστεί τον χειμώνα να περιορίσετε τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι σας», το 40% απαντά «αρκετά», το 37% «πολύ», το 14% «λίγο» και το 6% «καθόλου».

Σε ερώτηση, εάν θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, το 32% απαντά «λίγο», το 24% «αρκετά», το 21% «καθόλου», το 12% «πολύ» και το 11% ΔΞ/ΔΑ.

Σχετικά με την εγκληματικότητα, το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται «αρκετά», το 37% ότι φοβάται «πολύ», το 13% «λίγο», το 4% «καθόλου» και το 1% ΔΞ/ΔΑ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi