Ιστορία Πολιτισμός

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Ρέθυμνο.

Αποκτά αρχαιολογικό μουσείο το Ρέθυμνο, αφού έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανέγερση του, αξιοποιώντας τον αρχαιολογικό πλούτο της πόλης.

‘’Το νέο αρχαιολογικό μουσείο θα αποτελέσει την πηγή ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου του Ρεθύμνου, ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αφού είναι η μόνη πρωτεύουσα των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, που δεν έχει ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο’’ είπε στην KRHTH TV ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης. ‘’Βρίσκεται στο δυτικό παράλιο τμήμα της πόλης του Ρεθύμνου και ουσιαστικά ενώνει την παλιά πόλη με τη νέα, δίνοντας νέα πνοή στην πόλη των γραμμάτων και των τεχνών’’ πρόσθεσε.

‘’Στόχος μας είναι να προβληθεί ο μεγάλος και σημαντικός αρχαιολογικός πλούτος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, που θα συνδέσει, στην πραγματική τους διάσταση, το παρελθόν με το μέλλον του τόπου. Το νέο Μουσείο, λόγω και της χωροθέτησής του σε προνομιακό σημείο της πόλης, θα αναβαθμίσει τον αστικό ιστό του Ρεθύμνου, ενώ συγχρόνως θα αποτελέσει κιβωτό γνώσης και παιδείας, αλλά και αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή’’, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας