Διασπορά

Νοέμβριος 2022: 9 αλλαγές που έρχονται στη Γερμανία.

Από

Από τα αναρρωτικά σημειώματα μέσω τηλεφώνου μέχρι την αύξηση των τιμών των υπηρεσιών τουαλέτας στον αυτοκινητόδρομο, αλλάζουν αρκετά πράγματα τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου στη Γερμανία.

Ακολουθούν εννέα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Ομογενείς στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2022.

1. Οι προμηθευτές ενέργειας θα καταργήσουν την ανισότητα των τιμών

Από την 1η Νοεμβρίου οι εταιρείες ενέργειας δεν θα επιτρέπεται πλέον να χρεώνουν στους νέους πελάτες τους διογκωμένες τιμές.

Η αλλαγή έρχεται μετά την αύξηση των τιμολογίων πολλών εταιρειών ενέργειας για νέους πελάτες, καθώς το κόστος προμήθειας εκτοξεύτηκε στα ύψη εν μέσω της ενεργειακής κρίσης της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Δικτύων (Bundesnetzagentur), τα υφιστάμενα συμβόλαια που περιλαμβάνουν αυξημένα τιμολόγια θα πρέπει να προσαρμοστούν από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

2. Άδεια ασθένειας δυνατή μέσω τηλεφώνου στη Γερμανία

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες μέσω τηλεφώνου από τον γενικό ιατρό τους.

Η πολιτική αυτή εισήχθη για πρώτη φορά στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του ιού.

Οι ασθενείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για να ζητήσουν εφάπαξ παράταση της αναρρωτικής τους άδειας έως επτά ημερολογιακές ημέρες.

3. Κανονισμοί για δωρεάν ταχεία εξέταση του κορωνοϊού στη Γερμανία

Οι ισχύοντες κανονισμοί για τις εξετάσεις κοροναϊού θα ισχύουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πώς θα είναι οι κανόνες για τις εξετάσεις μετά την ημερομηνία αυτή.

Όπως ισχύει, μόνο συγκεκριμένες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν δωρεάν ταχεία εξέταση για τον κοροναϊό.

Σε αυτές περιλαμβάνονται άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, παιδιά κάτω των πέντε ετών και άτομα που εργάζονται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο, έχουν λάβει ειδοποίηση “υψηλού κινδύνου” με το Corona Warn-App ή επιθυμούν να κάνουν τεστ πριν από προγραμματισμένη κοινωνική συγκέντρωση, μπορούν να πληρώσουν τρία ευρώ για να εξεταστούν.

4. Αύξηση των τιμών των υπηρεσιών τουαλέτας στον αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας

Από τις 18 Νοεμβρίου, η Sanifair, η ιδιωτική εταιρεία που διαθέτει 400 τουαλέτες σε όλους τους σταθμούς εξυπηρέτησης στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, θα αυξήσει τις τιμές της από 70 λεπτά σε 1 ευρώ ανά επίσκεψη.

5. Οι συνοδοί σε ραντεβού στο νοσοκομείο μπορούν να διεκδικήσουν επίδομα ασθενείας

Όποιος χάνει ημέρες από την δουλειά του προκειμένου να συνοδεύσει έναν ανάπηρο φίλο ή συγγενή στο νοσοκομείο θα μπορεί να διεκδικήσει από την 1η Νοεμβρίου τους μισθούς που έχασε πίσω από την ασφάλειά του.

Για να λάβουν τα χρήματα, οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν ιατρική απόδειξη ότι είναι απαραίτητο για τον ασθενή να έχει κάποιον να τον συνοδεύει συνεχώς.

6. Online Hauptversammlungen νομικά αναγνωρισμένα

Οι γενικές συνελεύσεις (Hauptversammlungen), οι οποίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά, θα έχουν την ίδια βαρύτητα με αυτές που πραγματοποιούνται διά ζώσης από την 1η Νοεμβρίου.

Ο όρος περιλαμβάνει τις συνελεύσεις των μετόχων και οι νέοι κανόνες, οι οποίοι έχουν κατοχυρωθεί στο γερμανικό δίκαιο, περιγράφουν επίσης πώς οι μέτοχοι μπορούν πλέον να έχουν νέα δικαιώματα ενημέρωσης. Η αλλαγή αναμένεται να επεκταθεί στους Συλλόγους στο εγγύς μέλλον.

7. Τα κόμιστρα για τους κτηνιάτρους στη Γερμανία θα αυξηθούν

Μετά από 20 χρόνια στασιμότητας των τιμών, οι λογαριασμοί κτηνιάτρων για τα κατοικίδια ζώα στη Γερμανία θα γίνουν ακριβότεροι από τις 22 Νοεμβρίου.

Η αλλαγή έρχεται μετά την απόφαση του Bundesrat τον Ιούλιο να επικαιροποιήσει την κλίμακα αμοιβών των Γερμανών κτηνιάτρων.

Οι τιμές θα αυξηθούν μεταξύ 20 και 100 τοις εκατό, ανάλογα με την υπηρεσία. Για τους εμβολιασμούς γατών και σκύλων, οι αμοιβές θα αυξηθούν από 5,73 σε 11,50 ευρώ.

8. Παράθυρο ακύρωσης συμβολαίου ασφάλισης αυτοκινήτου

Οι οδηγοί που θέλουν να αλλάξουν την ασφάλιση αυτοκινήτου τους στη Γερμανία το νέο έτος πρέπει να ακυρώσουν τα συμβόλαιά τους έως τις 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να ενημερώσουν επαρκώς τον τρέχοντα πάροχό τους.

Η αλλαγή αυτή αφορά τους περισσότερους ασφαλισμένους αυτοκινήτων στη Γερμανία, καθώς πολλοί πάροχοι έχουν συμβόλαια που λήγουν στις αρχές του 2023.

9. Το Netflix Basic με διαφημίσεις ξεκινά στη Γερμανία

Παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η πληρωμή της γερμανικής τηλεοπτικής άδειας (Rundfunkbeitrag), πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία προτιμούν να χρησιμοποιούν ιδιωτικές υπηρεσίες ροής. Μέχρι τώρα το Netflix ήταν πάντα χωρίς διαφημίσεις.

Όμως τον περασμένο μήνα η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι η νέα συνδρομή Basic with Ads θα ξεκινήσει σε 12 διεθνείς χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας στις 3 Νοεμβρίου.

Επί του παρόντος, το πιο δημοφιλές πακέτο του Netflix κοστίζει 12,99 ευρώ το μήνα για streaming χωρίς διαφημίσεις.

Το Basic with Ads θα κοστίζει 4,99 ευρώ το μήνα και θα εμφανίζει στους θεατές μια διαφήμιση διάρκειας 15 ή 30 δευτερολέπτων στην αρχή της ροής και διαφημίσεις mid-roll κατά τη διάρκεια της προβολής τους. Το Netflix έχει υποσχεθεί μόνο τέσσερα έως πέντε λεπτά διαφημίσεων ανά ώρα.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.