Κοινωνία Κόσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απορρίψει τους περισσότερους από τους κανόνες στην Αγγλία από τις 19 Ιουλίου

Σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς αυτό το φθινόπωρο, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε. Είπε ότι το άνοιγμα – συμπεριλαμβανομένης της άρσης όλων των ορίων για αθλητικές εκδηλώσεις και νυχτερινά κέντρα – θα ήταν ασφαλέστερο κατά τη διάρκεια των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών και δεν είπε ότι οι αλλαγές θα ήταν μη αναστρέψιμες.

Ο Τζόνσον είπε σε συνέντευξη τύπου στην Downing Street: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας ότι αν δεν μπορούμε να ανοίξουμε ξανά την κοινωνία μας τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα μας βοηθήσουν με την άφιξη του καλοκαιριού και τις σχολικές διακοπές, πρέπει να αναρωτηθούμε: πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό; “

Είπε ότι ο στόχος της ανάκλησης των κανόνων ήταν να «μετακινηθεί από μια καθολική απαγόρευση στο να βασιστεί στην προσωπική ευθύνη των ανθρώπων», αλλά πρόσθεσε: «Προφανώς, αν βρούμε μια άλλη παραλλαγή που δεν ανταποκρίνεται στα εμβόλια, πρέπει να κάνουμε κάτι για για να προστατεύσουμε το κοινό. “

Οι προγραμματισμένες αλλαγές που ανακοίνωσε ο Τζόνσον τη Δευτέρα αναμένεται να κάνουν την Αγγλία ακραία σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου όπου εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Το αποκαλούμενο άνοιγμα του «big bang» χαρακτηρίστηκε απερίσκεπτο από την Εργασία και η κατάργηση της νομικής απαίτησης για μάσκες προκάλεσε αντίδραση από τις οικογένειες και τους περιφερειακούς δημάρχους.

Οι επιχειρήσεις που επέλεξαν να επιβάλουν την μάσκα θα πρέπει να λάβουν νομικές συμβουλές σχετικά με τις ευθύνες τους σύμφωνα με τον νόμο περί ισότητας, δήλωσε η Downing Street

Οι μόνοι εναπομείναντες κανονισμοί θα είναι μια απαίτηση για απομόνωση μετά από θετικά τεστς για το Covid-19, καθώς και περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια και υποχρεωτική κοινωνική απόσταση σε αεροδρόμια και άλλα λιμάνια. Οι διευθυντές της δημόσιας υγείας θα διατηρήσουν επίσης ορισμένες εξουσίες για να ενεργήσουν σε μια κατάσταση κρίσης.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης την επιτάχυνση του εμβολιασμού των κάτω των 40, ο οποίος θα έχει την απόσταση μεταξύ των δόσεων που θα μειωθούν από 12 εβδομάδες σε οκτώ σύμφωνα με τους άνω των 40. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε ενήλικα θα έχουν προσφερθεί δύο εμβόλια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Δεν θα υπάρχει πλέον συγκεκριμένη σύσταση για εργασία από το σπίτι και θα αρθούν οι περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών στο σπίτι.

Η τελική απόφαση για κατάργηση των υπόλοιπων περιορισμών θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο Τζόνσον δήλωσε ότι αυτή ήταν η σταθερή κατεύθυνση. Σχέδια θα ανακοινωθούν επίσης αυτήν την εβδομάδα επιτρέποντας σε όσους έχουν εμβολιαστεί δύο φορές να αποφύγουν τους κανόνες καραντίνας ή κατά την επιστροφή τους από χώρες στο κόκκινο, αν και οι ημερομηνίες έναρξης αυτών των μέτρων δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty, προειδοποίησε ότι η επιδημία ήταν «σημαντική και αυξανόμενη». Ενώ οι νοσηλείες αυξάνονταν, η μοντελοποίηση πρότεινε ότι η υπηρεσία υγείας θα μπορούσε να χειριστεί τις πιέσεις, είπε ο Whitty.

«Αυτό που συνεπάγεται η μοντελοποίηση είναι ότι θα φτάσουμε στην κορυφή πριν φτάσουμε στο σημείο όπου έχουμε τις πιέσεις που είδαμε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Αλλά αναπόφευκτα, με όλα τα μοντέλα πρέπει να πείτε ότι υπάρχει κάποιος βαθμός αβεβαιότητας », είπε.

Είπε ότι περίμενε τον ερχόμενο χειμώνα “μπορεί να είναι πολύ δύσκολος και δεν νομίζω ότι είναι μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη δήλωση”, λέγοντας ότι η υπηρεσία υγείας θα αντιμετωπίσουν τις πρόσθετες πιέσεις της γρίπης και των λοιπών ασθενειών.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi