Κοινωνία Κόσμος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ονομάστηκε το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

«Πάνω από 20 εκατομμύρια επιβάτες», κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στα βραβεία Routes Europe 2019 που πραγματοποιήθηκαν στο Αννόβερο την Τρίτη.

Το αεροδρόμιο της Ελλάδας στην ελληνική πρωτεύουσα κέρδισε σημαντικό ανταγωνισμό αεροδρομίων από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία, μετά από ψηφοφορία αποκλειστικά από τις αεροπορικές εταιρείες, που ανταμείβουν την αριστεία στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως

Στην ίδια κατηγορία, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κέρδισε το δεύτερο βραβείο, ενώ κορυφαίοι υποψήφιοι περιελάμβαναν επίσης τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης, του Μονάχου, του Όσλο (Gardermoen) και της Μόσχας (Vnukovo).

Η φετινή κριτική επιτροπή χτύπησε επίσης την Ελλάδα για εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 11% το 2018, με περισσότερους από 24,1 εκατομμύρια επιβάτες.

Παράλληλα, ο κόμβος των Αθηνών εισήγαγε 62 νέες διαδρομές το περασμένο έτος και καλωσόρισε 4 νέες αεροπορικές εταιρείες. Η Volotea και η Ellinair ίδρυσαν επίσης βάση στην Αθήνα, ενώ η Ryanair ξεκίνησε 21 συνδέσεις και η Aegean Airlines 15 νέες διαδρομές ενώ άλλες 13 εταιρείες αύξησαν τη δραστηριότητά τους σε 34 δρομολόγια.

Σχολιάζοντας το βραβείο, ο Διευθυντής Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ιωάννα Παπαδοπούλου είπε ότι η διάκριση ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προέρχεται από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi