Αθλητισμός

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ταξίδεψε για τους τίτλους του ουρανού.

ΒΟΜΒΑ, ΣΟΚ, ΚΕΡΑΜΙΔΑ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ, πολλές λέξεις μπορούμε να να δώσουμε στην είδηση του θανάτου του μεγάλου αθλητή και προπονητή της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Ο Γιάννη Ιωαννίδη άφησε το δικό του στίγμα και ιστορία του αθλητισμού, με τα κατορθώματα του αλλά και τα λεγόμενα του ως προπονητής.

Αυτός ο σπουδαίος αθλητής και προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. Η ελληνική καλαθοσφαίριση και ο ελληνικός αθλητισμός είναι σε πένθος μετά την είδηση του θανάτου του. Ένας σπουδαίος άνθρωπος του αθλητισμού και της όπου διετέλεσε προπονητής σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και  Εθνική Ελλάδος. Συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την Ελληνική καλαθοσφαίριση τόσο στο εγχώριο αλλά όσο και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ.

Ως προπονητής κατάφερε να κατακτήσει 12 πρωταθλήματα Ελλάδος και 6 κύπελλα, 8 με τον Άρη και 4 με τον Ολυμπιακό, υπηρέτησε ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας το 1980-1981 και 2002-2003

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi