Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη;

Η υποψηφιότητα για την καγκελαρία είχε ένα σαφές μήνυμα: ο Söder το θέλει πραγματικά. Γιατί αλλιώς καθυστερεί το θέμα; Ήταν πάντα σαφές από τον Armin Laschet ότι ήθελε να είναι υποψήφιος καγκελάριος. Αυτός είναι ο λόγος που αγωνίστηκε για την ηγεσία του κόμματος και δεν θα είχε εκλεγεί αν δεν ήταν αναμενόμενο από αυτόν.

Αλλά Söder; Δεν είχε δηλώσει ποτέ τόσο ξεκάθαρο όσο την Κυριακή μετά την υποχώρηση της εκτελεστικής επιτροπής: «Είμαι έτοιμος»

Η Laschet έχει αντοχή

Για πρώτη φορά, ωστόσο, ο Söder ανέφερε επίσης και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα παραχωρούσε. Εάν η ηγεσία του CDU συσπειρωθεί πίσω από τον Laschet, θα υποκύψει στο αδελφό κόμμα. Θα υπάρξει ήδη μια ευκαιρία αυτήν τη Δευτέρα όταν θα συναντηθεί το Προεδρείο του CDU. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία για ποιον είναι η υποστήριξη. Ο Laschet μέχρι στιγμής δεν είχε σαφή υποστήριξη από το κόμμα. 

Αλλά ο Laschet έχει αντοχή. Από την άποψη αυτή, η μη απόφαση την Κυριακή δείχνει: ο,τι κύβος ερρίφθη. Το ζήτημα θα μπορούσε τελικά να διευκρινιστεί στην κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη. 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi