Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ NASA ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ CORONAVIRUS ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΤΟ COVID-19 ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Η NASA επανεξετάζει τα πρότυπα προληπτικά μέτρα της για να διασφαλίσει ότι ο κοροναϊός του SARS-CoV-2 δεν έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί στους υπαλλήλους του – και να σταματήσει τον θανάσιμο ιό να φτάσει στην τροχιά, σύμφωνα με το Space.com .

Οι αστροναύτες της NASA διέρχονται ήδη “σταθεροποίηση της υγείας”, μια καραντίνα δύο εβδομάδων που εξασφαλίζει ότι δεν επωάζουν καμία ασθένεια πριν από την εκτόξευση στο διάστημα.

Μόλις στο διάστημα, η ικανότητα κάθε αστροναύτη να καταπολεμήσει τις ασθένειες τίθεται σε κίνδυνο καθώς η μικροβαρύτητα έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μια επιδημία COVID-19 στο διαστημικό σταθμό μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, το SpaceNews αναφέρει ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης αυτής της καραντίνας πριν από την πτήση. Παρ ‘όλα αυτά, η έναρξη της 9ης Απριλίου στο ISS με τον Αμερικανό αστροναύτη Chris Cassidy και τους ρώσους κοσμοναύτες Anatoly Ivanishin και Ivan Vagner εξακολουθεί να είναι εγκεκριμένος για liftoff.

“Αναμένουμε από αυτούς να λάβουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η καραντίνα είναι λίγο πιο σφιχτή”, δήλωσε στο SpaceNews διευθυντής του προγράμματος ISS της NASA Kirk Shireman . «Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αν συμβεί».

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έχει ήδη αισθανθεί τις επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού. Λόγω των μέτρων που αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των ντόπιων, ο οργανισμός δήλωσε ότι έπρεπε να αναστείλει τις εκστρατείες εκτόξευσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας στη Γαλλική Γουιάνα.

Προς το παρόν, η NASA ακολουθεί τα πρωτόκολλα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για την καταπολέμηση της επιδημίας του κοροναϊού.

“Αυτό περιλαμβάνει τον καθαρισμό των επιφανειών, την κοινωνική αποστασιοποίηση, την έμφαση στην υγιεινή των χεριών, την ενθάρρυνση των μελών της ομάδας της NASA που είναι άρρωστα να παραμείνουν στο σπίτι και να περιορίσουν την επαφή με τα μέλη του πληρώματος”, δήλωσε στο Space.com ο Μπράντι Ντιν από το Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεων της NASA .

Η είδηση ​​έρχεται μετά από μια εργασία από έναν υπάλληλο του ερευνητικού κέντρου Ames της NASA στο Silicon Valley που έδωσε θετική εικόνα για το COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας το κέντρο να επιβάλει αυστηρή εργασία από μέτρα στο σπίτι.

πηγή: futurism

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας