Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Οι χρήστες Android πρέπει να είναι προσεκτικοί: Αυτή η εφαρμογή από το Play Store κλέβει τραπεζικά στοιχεία.

Ξανά και ξανά συμβαίνει ότι κακόβουλο λογισμικό είναι διαθέσιμο για λήψη στο Google Play Store παρά όλα τα μέτρα ασφαλείας. Στην παρούσα περίπτωση πρόκειται για το «QR code & barcode scanner», όπως αναφέρει το portal «Cleafy».

Η ίδια η εφαρμογή λειτουργεί αρκετά κανονικά και κάνει αυτό που θα περιμένατε. Ωστόσο, λειτουργεί και ως σταγονόμετρο για το γνωστό κακόβουλο λογισμικό TeaBot. Αυτό σημαίνει ότι μετά την εγκατάσταση, ο σαρωτής θα ζητήσει από τον χρήστη άδεια για ενημέρωση. Εάν το χορηγήσετε, το TeaBot θα εγκατασταθεί στο smartphone.

Το TeaBot χρησιμοποιείται για την κλοπή δεδομένων πρόσβασης από τραπεζικές εφαρμογές ή πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Για να γίνει αυτό, το κακόβουλο λογισμικό προσομοιώνει τη μάσκα σύνδεσης των αντίστοιχων εφαρμογών. Το TeaBot μπορεί πλέον να μιμηθεί περισσότερες από 400 εφαρμογές.

Εν τω μεταξύ, το “QR Code & Barcode – Scanner” καταργήθηκε από το Play Store. Πριν από αυτό, ωστόσο, είχε κατέβει περισσότερες από 10.000 φορές.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές αβλαβείς εφαρμογές με σχεδόν το ίδιο όνομα, μπορεί να είναι δύσκολο να μάθουμε εάν επηρεάζεστε. Επομένως, εάν έχετε αμφιβολίες, θα πρέπει να αναζητήσετε “QR Code Scanner: Add-On” στη λίστα εφαρμογών σας. Το TeaBot κρύβεται πίσω από αυτό το όνομα. Εάν έχετε εγκατεστημένο το Trojan, θα πρέπει να διαγράψετε την εφαρμογή, να ελέγξετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας και να αλλάξετε τα δεδομένα πρόσβασής σας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας