Γερμανία

Οι ύποπτοι που σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη γερμανική κυβέρνηση.

Η επιδρομή εναντίον ενός δικτύου των αποκαλούμενων πολιτών του Ράιχ γύρω από τον Ερρίκο XIII. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο πρίγκιπας Ρόυς κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα για μέρες. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία έχει καταθέσει κατηγορίες εναντίον συνολικά 27 υπόπτων.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα χρόνο μετά τη μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατική επιδρομή κατά των λεγόμενων πολιτών του Ράιχ. Οι ύποπτοι είναι συνολικά 27, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη στην Καρλσρούη. Τους κατηγορεί, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή και υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης. Η διαδικασία θα διεξαχθεί ενώπιον των ανώτερων περιφερειακών δικαστηρίων στη Φρανκφούρτη επί του Μάιν, στο Μόναχο και στη Στουτγάρδη. Πρέπει να αποφασίσουν εάν θα παραδεχτούν τις κατηγορίες και να προγραμματίσουν μια δίκη.

Στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία συνέλαβε 25 γυναίκες και άνδρες σε πολλά ομοσπονδιακά κράτη, την Αυστρία και την Ιταλία. Ανάμεσά τους ήταν η πρώην βουλευτής του AfD της βουλής Birgit Malsack-Winkemann και ένας στρατιώτης από τη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων (KSK) του Γερμανικού στρατού. Ο επιχειρηματίας Henry XIII θεωρείται ένας από τους αρχηγούς.

Ο κύκλος των υπόπτων είναι πολύ μεγαλύτερος και συνεχώς μεγαλώνει όσο προχωρά η έρευνα. Πολλοί από αυτούς είναι υπό κράτηση. Οι ανακριτές εξήγησαν τότε ότι είχαν ήδη καταρτίσει τις βασικές δομές για τη δική τους κρατική παραγγελία.

Αυτοί οι ύποπτοι λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη γερμανική κυβέρνηση
  • 2ος συνταγματάρχης α. Ο Δ. Μαξιμιλιανός Ε. ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Σε μια συνάντηση στις 29 Ιουλίου 2021, κανόνισε να συναντηθεί με τον Rüdiger v. P., Peter W. και Ruth L, Thomas T. και Harald P., οι οποίοι κατηγορήθηκαν ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μονάχου για χρήση ένοπλης βίας για την εξάλειψη της κρατικής τάξης στη Γερμανία. Με τη συμμετοχή των Birgit M.-W., Harald P. και Peter W., ανίχνευσε τα ακίνητα της γερμανικής Bundestag στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 2021. Επιπλέον, ο Μαξιμιλιανός Ε. επικοινώνησε συγκεκριμένα με ενεργούς στρατιώτες στην Μπούντεσβερ (συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών) προκειμένου να τους κερδίσει, αν και ανεπιτυχώς, στους στόχους του συνδέσμου. Επίσης, χρησιμοποίησε επανειλημμένα τα κεφάλαια του συλλόγου για την αγορά όπλων και άλλου εξοπλισμού. Τον Ιανουάριο του 2022 δημιούργησε το προσχέδιο δήλωσης απόλυσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
  • Ο Michael F. εντάχθηκε ως μέλος τον Οκτώβριο του 2021. Τοποθετήθηκε επικεφαλής ενός τμήματος «ασφάλειας και αστυνομίας» στο «στρατιωτικό σκέλος». Στο «Συμβούλιο» ήταν υπεύθυνος για το τμήμα «Εσωτερικών Υποθέσεων». Παρακολούθησε τρεις από τις έξι συνεδριάσεις του «Συμβουλίου». Σε μια συνάντηση τον Ιούλιο του 2022, περιέγραψε την ιδέα του για την αναδιάρθρωση της γερμανικής αστυνομίας μετά το πραξικόπημα. Συμμετείχε επίσης ενεργά σε εκδηλώσεις στρατολόγησης για την ένωση, ιδίως για τη στρατολόγηση ενεργών ή πρώην αστυνομικών και μελών του στρατού για διάφορες «εταιρείες εσωτερικής ασφάλειας» στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την Κάτω Σαξονία. Μαζί με τον Rüdiger v. Ο Π. και ο Ανδρέας Μ., ο οποίος κατηγορήθηκε ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου της Στουτγάρδης, ανίχνευσε πολλούς στρατώνες του στρατού.
  • Johanna F.-J. εντάχθηκε στον σύλλογο ως μέλος το αργότερο τον Νοέμβριο του 2021. Πήρε μέρος σε πολλές συναντήσεις με ηγετικά μέλη της ομάδας και έπεισε άτομο από τον οικογενειακό της κύκλο να δωρίσει 150.000 ευρώ στον σύλλογο. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Φρανκφούρτη/Μάιν και στο Μπάντεν-Μπάντεν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 για να προωθήσει τους στόχους της ένωσης. Johanna F.-J. συμμετείχε σε συνεδρίαση του «Συμβουλίου» τον Αύγουστο του 2022.Η τότε βουλευτής της γερμανικής βουλής Birgit M.-W. Εντάχθηκε ως μέλος στις αρχές Αυγούστου 2021. Χρησιμοποίησε τα δικαιώματα πρόσβασής της στα κοινοβουλευτικά ακίνητα στο Βερολίνο για να διακινήσει λαθραία τους Maximilian E., Peter W. και Harald P., ο οποίος κατηγορήθηκε ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μονάχου, και για να εντοπίσει τα ακίνητα. Ακόμη και μετά την αποχώρησή της από τη γερμανική βουλή, η Birgit M.-W. η ένωση τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2022 με πληροφορίες από τις κοινοβουλευτικές εργασίες, ιδίως για σημαντικές ημερομηνίες για τις επιτροπές και την ολομέλεια της βουλή. Ήταν μέλος του «Συμβουλίου» του συλλόγου και ήταν υπεύθυνη για το τμήμα «Δικαιοσύνη». Η Birgit M.-W. συμμετείχε σε πέντε από τις έξι συνεδριάσεις του «Συμβουλίου». Προσπάθησε επίσης ενεργά να στρατολογήσει περισσότερα άτομα και εργάστηκε για λογαριασμό του Ερρίκου XIII. PR με εννοιολογικές προετοιμασίες για την ανάπτυξη νέων κρατικών δικαστικών δομών.
  • Ερρίκος XIII Ο PR εντάχθηκε ως μέλος στα τέλη Οκτωβρίου 2021. Μαζί με τον Rüdiger v. Π. είχε κεντρικό ρόλο στην ομάδα. Ηγήθηκε του «Συμβουλίου» και σε αυτόν τον ρόλο είχε σημαντική επιρροή στην κατεύθυνση και τις ενέργειες του συλλόγου. Και οι έξι συνεδριάσεις του «Συμβουλίου» πραγματοποιήθηκαν στην ιδιωτική του ιδιοκτησία στη Θουριγγία και προήδρευε ο ίδιος. Μόνο ο Ερρίκος XIII είχε την ιδέα της ενοποίησης μετά την επιθυμητή αλλαγή εξουσίας στη Γερμανία. Το PR θεωρείται ως προσωρινός «αρχηγός κράτους». Μόνο αυτός θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση μιας συνθήκης ειρήνης με τις συμμαχικές δυνάμεις που νίκησαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για να κάνει τη Ρωσική Ομοσπονδία να υποστηρίξει την ενοποίηση, ο Heinrich XIII PR προσπάθησε τον Φεβρουάριο του 2022 μαζί με τον Rüdiger v. Π. στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία) για να συναντήσει εκπροσώπους της Ρωσίας. Επιπλέον, εμφανίστηκε στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Λειψία τον Ιούνιο του 2022. Το πώς απάντησε η Ρωσική Ομοσπονδία στην ανησυχία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Επιπλέον, ο Ερρίκος XIII. Η PR παρείχε στην ένωση κεφάλαια περίπου 50.000 ευρώ από δικούς της πόρους και αποθήκευσε παράνομα σχεδόν 1.000 φυσίγγια για το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα. Για να διασφαλίσει την ασφαλή επικοινωνία στην περιοχή του «Συμβουλίου» και με τα ηγετικά μέλη του «στρατιωτικού βραχίονα», προμήθευσε ο Ερρίκος XIII. PR αρκετά δορυφορικά τηλέφωνα που είχε διανείμει μέσω του Thomas T., ο οποίος κατηγορήθηκε ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μονάχου.
  • Ο πρώην αντισυνταγματάρχης και διοικητής ενός τάγματος αλεξιπτωτιστών του στρατού Rüdiger v. Ο Π. ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Στις 29 Ιουλίου 2021, συμφώνησε με τους Maximilian E., Peter W. και Ruth L., Thomas T. και Harald P., οι οποίοι κατηγορήθηκαν ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μονάχου, να εξαλείψουν την κρατική τάξη στη Γερμανία με τη βία των όπλων. Μαζί με τον Ερρίκο XIII. Οδήγησε την ένωση στο PR. Ήταν επικεφαλής του «στρατιωτικού τους σκέλους» και επικεφαλής του «στρατιωτικού» τμήματος στο «συμβούλιο». Πήρε μέρος σε πέντε από τις έξι συνεδριάσεις του συμβουλίου, στις οποίες ανέφερε την τρέχουσα κατάσταση των δραστηριοτήτων του «στρατιωτικού βραχίονα». Το επιτελείο διοίκησης του «στρατιωτικού βραχίονα» εργάστηκε υπό τις διαταγές του. Ανέπτυξε την ιδέα για τις λεγόμενες «εταιρείες εσωτερικής ασφάλειας» και ηγήθηκε του σχηματισμού και της ίδρυσής τους. Η εσωτερική δομή πληροφορικής του συλλόγου διαμορφώθηκε επίσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Σε πολυάριθμες εκδηλώσεις στρατολόγησης στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, την Κάτω Σαξονία, τη Σαξονία και τη Θουριγγία, αναζήτησε ενεργά νέα μέλη για την ένωση. Είχε παράνομα στην κατοχή του ένα πιστόλι Makarov και διάφορα πυρομαχικά.
  • Τα έγγραφα δείχνουν ότι η ομάδα αποτελούνταν κυρίως από άνδρες. Μερικά από τα ύποπτα μέλη έχουν στρατιωτική εμπειρία και εκπαίδευση. Ως ενεργό μέλος της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων , ο Ανδρέας Μ. θα ήταν υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την προμήθεια όπλων και εξοπλισμού. Ο Μ. έδωσε σε άλλα μέλη πρόσβαση σε ακίνητα του στρατού και συμμετείχε στην αναγνώρισή τους. Ο αθλητής σκοποβολής Markus L. έχει επίσης εμπειρία με όπλα και ήταν κάτοχος πολυάριθμων αδειών όπλων και άδειας εκρηκτικών. Εκτός από τα νόμιμα αγορασμένα όπλα, το οπλοστάσιό του περιελάβανε επίσης μεγάλο αριθμό μη καταχωρημένων πυροβόλων όπλων.
  • Η Melanie R. ορίστηκε επικεφαλής του τμήματος «Υγεία» και παρουσίασε τις ιδέες της για μια νέα πολιτική υγείας στο «Συμβούλιο». Έδωσε στην ομάδα 47.000 ευρώ από τα ιδιωτικά της περιουσιακά στοιχεία. Ιδρυτικό μέλος Ruth L. έλαβε μέρος σε πέντε συνεδριάσεις του «Συμβουλίου», προσέλαβε νέα μέλη και διηύθυνε το τμήμα «Μεταφορές». Αυτό ήταν ιδιαίτερα υπεύθυνο για την πνευματική εξέταση των νέων μελών του συμβουλίου και τις προσωπικές συμβουλές του πρίγκιπα.
  • Ο Alexander Q. σχεδίαζε να δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό ως «φερέφωνο» μετά την άνοδό του στην εξουσία για να διαδώσει προπαγάνδα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του στρατού «Andernach» θα έπρεπε επίσης να είχε εξαγοραστεί για το σκοπό αυτό. Λέγεται επίσης ότι διέδιδε θεωρίες συνωμοσίας στο Διαδίκτυο. Ο Τύπος και οι δημόσιες σχέσεις θα έπρεπε να βρίσκονται στο τμήμα «Human Beings», του οποίου ήταν επικεφαλής ο Tomas M. Αυτό θα ήταν επίσης υπεύθυνο για τη στρατιωτική δικαιοσύνη – και συνεπώς τις αποφάσεις που συνεπάγονταν τη θανατική ποινή.
Με το «στρατιωτικό χέρι» ενάντια στο συνταγματικό κράτος

Το κεντρικό όργανο της ομάδας είναι ένα «συμβούλιο». Μια μεταβατική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε διαπραγματευτεί τη νέα πολιτική τάξη στη Γερμανία με τις συμμαχικές νικήτριες δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Από την άποψη της ένωσης, η κεντρική επαφή για αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι αυτή τη στιγμή αποκλειστικά η Ρωσική Ομοσπονδία».

Ειπώθηκε ότι ένας «στρατιωτικός βραχίονας» πρέπει να «εξαλείψει» το δημοκρατικό συνταγματικό πολίτευμα σε επίπεδο δήμων, περιφερειών και δήμων. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία είπε ότι στρατιώτες και αστυνομικοί είχαν στοχοποιηθεί ειδικά για το πραξικόπημα. Σύμφωνα με την έρευνα, ένα άλλο σχέδιο ήταν να εξαναγκάσει μια μικρή ένοπλη ομάδα στη γερμανική βουλή.

Οι «πολίτες του Ράιχ» είναι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και τις δημοκρατικές δομές της. Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος υπολόγισε ότι η σκηνή είχε περίπου 23.000 οπαδούς πέρυσι (2021: 21.000). Πάνω από το 5% περίπου, 1.250 άτομα είναι ακροδεξιοί εξτρεμιστές. Περίπου 2.300 «πολίτες του Ράιχ» και «αυτοδιαχειριστές» θεωρούνται προσανατολισμένοι στη βία.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες από kr/säd/sos/dpa/con

Αρχική εικόνα: pa/dpa/Boris Roessler

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.