Διασπορά

Ομογενής διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόριας στην Αυστραλία.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόριας στην Αυστραλία διορίστηκε η ομογενής δικαστής Άντρια Τσαλαμανδρή που έχει πολυετή νομική εμπειρία.

Σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο Monash και άρχισε να εργάζεται το 1994 στην εταιρεία «Holding Redlich» και τη θυγατρική της «Adviceline Injury Lawyers», όπου έγινε συνέταιρος το 2002. Από το 2016 υπηρετούσε ως ειρηνοδίκης στο County Court ενώ ήταν επικεφαλής στις υποθέσεις Κοινού Δίκαιου (Common Law Division). Η ομογενής δικαστής αντικαθιστά τον δικαστή Κάμερον Μακόλεϊ που διορίστηκε στο Εφετείο.

Andria Tsalamandris judge Australia Victoria governor office
(Πηγή: twitter.com/VicGovernor)

Η ομογενής έχει εργαστεί επίσης για να κατοχυρώσει δικαιώματα της «Χαμένης Γενιάς», δηλαδή των παιδιών των Ιθαγενών που για πέντε δεκαετίες απομακρύνονταν βίαια από τις οικογένειές τους, ως αποτέλεσμα των διαφόρων κυβερνητικών πολιτικών, ενώ έχει υπηρετήσει και στο Ίδρυμα «Castan Centre» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Βικτώριας Τζάκλιν Σάιμς συνεχάρη την Άντρια Τσαλαμανδρή για το διορισμό της στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά και τη δικαστή Μέριλ Σέξτον, ως την πρώτη αναπληρώτρια αρχιδικαστή στο Ειρηνοδικείο στην ιστορία της αυστραλιανής Πολιτείας.

«Ο πρώτος διορισμός στη θέση του αναπληρωτή αρχιδικαστή αποτελεί ένα ορόσημο για το δικαστικό σύστημά μας… Συγχαίρω τη δικαστή Σέξτον και τη δικαστή Τσαλαμανδρή για το διορισμό τους και ευχαριστώ τον δικαστή Μακόλεϊ για το έργο του. Η δικαστής Τσαλαμανδρή και η δικαστής Σέξτον φέρουν εμπειρία δεκαετιών στους ρόλους τους και ανυπομονώ για την επερχόμενη συνεισφορά τους στο δικαστικό σύστημα της Βικτόριας», δήλωσε η Τζάκλιν Σάιμς.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: Με πληροφορίες από το https://www.supremecourt.vic.gov.au/.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.