Εθνικά Θέματα

«Ως εδώ και μη παρέκει»: Η Αθήνα παγώνει τα μνημόνια με τα Σκόπια μετά την νέα πρόκληση Zάεφ

Η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα (και) της νέας πρόκλησης του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα Ολλανδίας – Βόρειας Μακεδονίας ανέγραψε στο Twitter το όνομα της χώρας του, ως «Μακεδονία».

«Βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από την συμπεφωνημένη ονομασία.

Η ανάρτηση, που συνιστά έναν ακόμη κρίκο σε μία σειρά προκλητικών κινήσεων το τελευταίο διάστημα -θυμίζουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία εμφανίστηκε με φανέλες «Μακεδονία» στο Euro χρησιμοποιώντας μάλιστα αστειότατες δικαιολογίες- έφθασε αστραπιαία στο Μαξίμου, προκαλώντας έντονη δυσφορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή δε, η αντίδραση συνοψίζεται στη φράση «ώς εδώ και μη παρέκει».

Χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν έκρυψε την όχληση των Αθηνών για το θέμα, σημειώνοντας:

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα ευαίσθητο θέμα όπως το ποδόσφαιρο», τόνισε η κ. Πελώνη.

Η ίδια υπενθύμισε ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ήταν για τη χρήση του όρου μακεδονικού σε ό,τι αφορά την ταυτότητα και τη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ούτως ή άλλως η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας είναι και ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη, προσθέτοντας πως «όλα αξιολογούνται», αναφερόμενη και στον χρόνο έλευσης στη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας με τη γειτονική χώρα.

Παραβιάζουν κάθε όρο της σύμβασης που συνυπογράψαμε και όταν τους εγκαλούμε να επανέλθουν στην τάξη, εμφανίζεται ο Ζόραν Ζάεφ και μας πουλάει παραμύθι, ότι θα διορθώσει τα πράγματα κι αμέσως την επομένη ο ίδιος, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλεί τα Σκόπια σκέτο «Μακεδονία». Ούτε Μακεδονία με ολίγη, ούτε Μακεδονία παρά κάτι, ούτε Νότια, ούτε Βόρεια. Μακεδονία, νέτα σκέτα την αποκαλούν όλοι μαζί και σ’ όποιον αρέσει.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi