Άμυνα

Παραδίδεται από την ΕAB στην Πολεμική Αεροπορία αναβαθμισμένο C-130.

Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130, το οποίο υποβλήθηκε σε συντήρηση και αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), πρόκειται να παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία στις αρχές Νοεμβρίου. Το αεροσκάφος βρίσκεται επί του παρόντος στο βαφείο της ΕΑΒ και αναμένεται να υποβληθεί σε πτητικές δοκιμές σύντομα, προκειμένου να είναι έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση και να ενισχύσει τον στόλο των μεταφορικών αεροσκαφών της χώρας από τις αρχές Νοεμβρίου.

Εκτός από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, το αεροσκάφος υποβλήθηκε επίσης σε εργασίες δομικής αναβάθμισης στην περιοχή της άρμοσης των πτερύγων με την άτρακτο, προσφέροντας αυξημένη αξιοπιστία, ασφάλεια και επεκτείνοντας τον χρόνο χρήσης του. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΕΑΒ πραγματοποίησε τις πρόσφατες παραδόσεις δύο παρόμοιων αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021. Τώρα, η εταιρεία επιταχύνει τις παραδόσεις των αεροσκαφών C-130 στην Πολεμική Αεροπορία, προγραμματίζοντας την παράδοση δύο ακόμη αεροσκαφών το 2024 και τριών το 2025.

Η εντεινόμενη δραστηριότητα συντήρησης των C-130 στην ΕΑΒ θα επιτρέψει στην εταιρεία να καλύπτει τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας και να επαναφέρει την ανάληψη τέτοιων προγραμμάτων από το εξωτερικό, ειδικότερα από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ενισχύοντας τις εξαγωγικές της δυνατότητες.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

futurewarfare.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi