Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεοΔιασπορά

Παρακολουθήστε ζωντανά την έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή για τα τεκταινόμενα στα ελληνικά σχολεία στο Μόναχο.

Παρακολουθείστε ζωντανά την έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή ”Με την ματιά του απόδημου” στο κανάλι του ”Απόδημου παλμού”. Παρουσιάζει ο Μουτζούκος Χρήστος, όπου έχει καλεσμένους εκπροσώπους των σχολείων από την περιοχή του Μονάχου και όχι μόνο, για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ελληνικά σχολεία.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες όπου έχουμε αναδείξει το θέμα, επίσημα, δεν έχουμε λάβει απάντηση από την πολιτεία. Μετά το πρώτο μας σε ρεπορτάζ στις 9 Δεκέμβρη και την πρώτη ανταπόκριση στον real fm και τον Τέρενς Κουίκ, έχουν ακολουθήσει κι άλλες ανταποκρίσεις, πολλά άρθρα και ρεπορτάζ για το θέμα του σχολείου του ‘‘Αριστοτέλης” και του Γυμνασίου. Έχει αναδειχθεί και από πολλές σελίδες και στην Ελλάδα αλλά και εδώ στην Γερμανία, όπου το θέμα έφτασε και στην ελληνική βουλή.

Έχει γίνει μακρά συζήτηση και στα ερτζιανά, αλλά επίσημα η κυβέρνηση, δεν έχει η απαντήσει μέσω του υπουργείου σε ερωτήσεις που έχει δεχθεί, και από μας ως e-enimerosi αλλά και από άλλους συναδέλφους για το ρεπορτάζ μας. Δεν έχουμε λάβει ουδεμία απάντηση, και επίσης μελανό σημείο η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Ειδικής Αγωγής, κ. Γιάννη Κατσαρού στο ραδιόφωνο του Real fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στις 18 Δεκεμβρίου όπου αφήνει υπόνοιες για κινήσεις των ομογενών στο Μόναχο, κάτι που είναι ψευδές και δυστυχώς σπιλώνει την ελληνική κοινότητα του Μονάχου, κάτι που εξοργίζει ολόκληρη την ομογένεια.

Η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη στο γεγονός ότι κινδυνεύουν με αφανισμό όσο τραβηγμένος και να είναι ο όρος αυτός, τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό. Μία εβδομάδα μετά, συμβολικά από την πορεία διαμαρτυρίας προς το Προξενείο του Μονάχου, έτσι ούτως ώστε να μην κλείσουν τα σχολεία, από μία ομάδα ομογενών, γονέων και μαθητών, βέβαια και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών έτσι ούτος σώστε να παραμείνει η σχολική μονάδα ενεργή, πραγματοποιείται αυτή η εκπομπή.

Σήμερα θα συζητήσουμε με ανθρώπους που εκπροσωπούν τους μαθητές, εκπροσωπούν των γονείς, εκπροσωπούν τα σχολεία, εκπροσωπούν την ίδια ελληνική εκπαίδευση, εκπροσωπούν την ομογένεια, εκπροσωπούν τον ελληνισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο στην Γερμανία. Είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία με ανθρώπους που είναι κοντά στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, να συζητήσουμε τα προβλήματα και τους τρόπους όπου μπορούν να λυθούν, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι κόπτονται για να δημιουργηθούν σχολεία άλλων εθνοτήτων.

Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω ξανά πως μόνο η Ελλάδα έχει το προνόμιο να έχει αμιγώς Ελληνικά σχολεία στην Γερμανία. Είναι η μόνη εθνότητα με αυτό το προνόμιο.

Παρακολουθήστε την σημερινή εκπομπή και μπορείτε να κάνετε και τα δικά σας ερωτήματά, έτσι ούτως ώστε να απαντήσουν και οι καλεσμένοι, καλή τηλεθέαση.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi