Κοινωνία Κόσμος

Πολλαπλοί πύραυλοι έπληξαν μια αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Wayne Morrotto, εκπρόσωπος της Επιχείρησης Inherent Resolve, δήλωσε: «Στις 7:44 μ.μ. τοπική ώρα, οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία δέχτηκαν επίθεση από πολλαπλούς πυραύλους. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί και η ζημιά αξιολογείται. “

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας είπε στο CNN ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν “πιθανότατα” από ιρανική πολιτοφυλακή στην περιοχή, αλλά η προέλευση δεν είχε καθοριστεί. 

Μερικοί από τους πυραύλους προσγειώθηκαν κοντά στα αμερικανικά στρατεύματα, σύμφωνα με την έκθεση. 

Το Ιράκ καταδίκασε τη Δευτέρα αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ομάδων πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, που σκότωσαν τουλάχιστον επτά μαχητές και πυροδότησαν εκκλήσεις εκ μέρους των ιρακινών ένοπλων φατριών.

Η δεύτερη κίνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε τοποθεσίες υπέρ του Ιράν προκάλεσε φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια καταστροφικών προσπαθειών για αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν

Δύο πύραυλοι επιτέθηκαν στη Συρία, ενώ ένας τρίτος στο Ιράκ. Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι πολλές ομάδες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Kata’ib Hezbollah (KH) και Kata’ib Sayyid al-Shuhada (KSS), έχουν πληγεί. 

Το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε βίντεο από το πιλοτήριο της επίθεσης τη Δευτέρα το πρωί. 

Τα αεριωθούμενα αεροσκάφη F-15 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έριξαν πυραύλους δορυφόρου 500 και 2.000 λιβρών κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην περιοχή Al Qaim κοντά στα σύνορα και επέστρεψαν στη βάση χωρίς συμβάν μετά. 

Τουλάχιστον έξι ακόμη μαχητές τραυματίστηκαν και οι στόχοι περιελάμβαναν μια αποθήκη όπλων κοντά στο Albu Kamal, μια συριακή πόλη που βρίσκεται στα σύνορα ολοπυ διασχίζουν τον ποταμό Ευφράτη, δήλωσε το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά οι πύραυλοι χτύπησαν κοντά στα αμερικανικά στρατεύματα. Η επίθεση έρχεται μόλις 24 ώρες αφότου ο Μπάιντεν διέταξε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Τα αεροσκάφη F-15 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έριξαν πυραύλους δορυφόρου 500 και 2.000 λιβρών κατά τη διάρκεια της απεργίας στην περιοχή Al Qaim κοντά στα σύνορα και επέστρεψαν στη βάση χωρίς συμβάν μετά

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi