Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Πώς ο Πειραματικός δορυφόρος R3D2 της DARPA χτίστηκε πολύ γρήγορα

Ο κατασκευαστής για έναν καινοτόμο δορυφόρο του Advanced Defense Research Project (DARPA) δήλωσε ότι “απέδειξε με επιτυχία την ταχεία ανάπτυξη διαστημοπλοίων” για την αποστολή R3D2, η οποία ξεκίνησε άψογα στα τέλη Μαρτίου.

Η Northrop Grumman ολοκλήρωσε την κατασκευή  από την ιδέα έως τη διαστημική πτήση σε μόλις 20 μήνες, πολύ μικρότερη από την παραδοσιακή χρονολογική σειρά των ετών, δήλωσαν εκπρόσωποι της Northrop Grumman. Για να επιτευχθεί αυτή η ταχύτητα, είπε η εταιρεία, η υπηρεσία άμυνας επέτρεψε “υψηλότερα επίπεδα κινδύνου από ό, τι είναι χαρακτηριστικό για ένα λειτουργικό σύστημα”. Η DARPA συνεργάστηκε με τη Northrop Grumman για να δεχτεί λιγότερες απαιτήσεις, κριτικές και παραδοτέα κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρά για ένα συνηθισμένο έργο.

“Η επιτυχία της ομάδας μας με το πρόγραμμα R3D2 είναι μια ισχυρή απόδειξη της έννοιας ότι η ταχεία ανάπτυξη των μελλοντικών διαστημικών δυνατοτήτων είναι δυνατή”, δήλωσε στη δήλωση ο Scott Stapp, αντιπρόεδρος της εταιρείας για την ανθεκτικότητα και τα γρήγορα πρωτότυπα. “Η λήψη συνετών κινδύνων και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας μας επέτρεψε να εξορθολογίσουμε τις διαδικασίες μας για την επίτευξη ταχέων προθεσμιών”, πρόσθεσε.

Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς και μεγάλες και μικρές εταιρείες, για τη δημιουργία πρωτοτύπων και επιδείξεων ταχείας κατασκευής που σχετίζονται με αποστολές εθνικής ασφάλειας. Η Northrop Grumman σχεδιάζει να “οδηγήσει τις απαραίτητες πολιτιστικές αλλαγές στη βιομηχανία”, πρόσθεσε ο Stapp.

Ο δορυφόρος R3D2 έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει ένα νέο τύπο κεραίας χώρου, δήλωσαν αξιωματούχοι της DARPA. Περιλαμβάνει μια λεπτή “μεμβράνη ανακλαστήρα κεραία” κατασκευασμένη από Kapton, η οποία υποτίθεται ότι εκτείνεται μέχρι 2,3 μέτρα.

“Το R3D2 θα παρακολουθεί τη δυναμική της ανάπτυξης της κεραίας, τη δυνατότητα επιβίωσης και τα χαρακτηριστικά ραδιοσυχνότητας (RF) μιας κεραίας μεμβράνης σε τροχιά χαμηλής γης”, ανέφεραν αξιωματούχοι της DARPA στη δήλωση. “Η κεραία θα μπορούσε να επιτρέψει πολλαπλές αποστολές που απαιτούν επί του παρόντος μεγάλους δορυφόρους, για να συμπεριλάβουν υψηλού επιπέδου διαβίβαση δεδομένων σε μειονεκτούντες χρήστες στο έδαφος.”

Μια άλλη άποψη του δορυφόρου R3D2 πριν φορτωθεί στον πυραύλο. Ο δορυφόρος και ο πύραυλος σηκώθηκαν στις 28 Μαρτίου.
πηγή: space.com

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας