Αθλητισμός

Σάκκαρη: Λύγισε μετά από σκληρή μάχη με την Ριμπάκινα

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην ανερχόμενη δύναμη του γυναικείου τένις, Έλενα Ριμπάκινα, αφού ηττήθηκε με 3-6, 7-5, 6-1 από την 20χρονη Καζάκα.

ΗΜαρία Σάκκαρη πάλεψε σκληρά αλλά η κατάρρευση στο 3ο σετ του 1ου ημιτελικού του St. Petersburg Open, δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει την πρόκριση στον 3ο τελικό της καριέρας της.

Το Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε με ανατροπή 3-6, 7-5, 6-1 από την 20χρονη Καζάκα, Έλενα Ριμπάκινα και ολοκλήρωσε μια πολύ καλή και δυνατή εβδομάδα στη Ρωσία, με αποκορύφωμα τη νίκη επί του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μπελίντα Μπένσιτς στα προημιτελικά.

Η Μαρία έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι όμως η απώλεια του 2ου σετ και η ισοφάριση της Ριμπάκινα της στοίχισε ανεπανόρθωτα, αδυνατώντας να επιστρέψει ανταγωνιστικά στο καθοριστικό σετ του ημιτελικού.

Αυτή η ήττα δεν θα επιτρέψει στη Σάκκαρη να ντεμπουτάρει στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού η Ριμπάκινα την ξεπερνάει στη βαθμολογία ενώ η Καζάκα προκρίθηκε στον 5ο τελικό της καριέρας της, εκεί όπου θα διεκδικήσει τον 3ο της τίτλο και δεύτερο στη σεζόν, μετά από αυτόν στο Χόμπαρτ.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τη Μαρία καθώς πέτυχε break στο 3ο game (2-1) του εναρκτήριου σετ και παρά την άμεση απάντηση της Ριμπάκινα (2-2), επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με δύο ακόμη break στο 7ο και 9ο game του σετ. Μέσα σε 38 λεπτά, η Σάκκαρη πήρε το προβάδισμα στο σκορ, παίζοντας πιο σταθερά από την αντίπαλό της στη βασική γραμμή, αναγκάζοντας σε πολλά αβίαστα λάθη την Καζάκα.

Το ξεκίνημα του 2ου σετ βρήκε τη Μαρία πίσω με break (1-0) όμως και πάλι βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το ματς και να “σπάσει” το πολύ δυνατό σερβίς της Ριμπάκινα, κάνοντας το 3-3. Οι δύο γυναίκες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 11ο game όπου η Καζάκα εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη της Ελληνίδας και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για την ισοφάριση.

Στο 3ο σετ, η Ριμπάκινα ήταν επιβλητική ενώ η απογοήτευση και η κούραση ήταν εμφανής στις αντιδράσεις της Σάκκαρη.

Το σερβίς της Μαρίας δεν λειτούργησε καθόλου καλά, με αποτέλεσμα η Ριμπάκινα να πετύχει τέσσερα συνεχόμενα breaks και μετά από 1 ώρα και 57 λεπτά αγώνα, να ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή της.

Επόμενο τουρνουά για τη Μαρία Σάκκαρη το Dubai Championships την ερχόμενη εβδομάδα όπου στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή, Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία.

Πηγή: Tennis24

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi