Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου On camera: Δεν άρεσαν στον Μεβλούτ οι αλήθειες που του είπε

Ο Τούρκος υπουργός παρενέβη μετά το πέρας των δηλώσεων Δένδια στην Συνέντευξη Τύπου λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Ελληνας υπουργός ψεύδεται, καθώς όπως είπε “δεν υπάρχει παραβίαση” της διεθνούς νομιμότητας από πλευράς της Τουρκίας στο Αιγαίο.

“Αν εσείς εκφράζετε τέτοιες προκλητικές κατηγορίες είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω” ήταν η εισαγωγή Τσαβούσογλου ο οποίος σε έντονο ύφος πρόσθεσε: “εγώ δεν σε προκάλεσε στη συνέντευξη, εσύ είπες ότι η Τουρκία παρανομει και προκαλεί”.

Ο Τσαβούσογλου επίσης έθεσε θέμα “τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη, αρνήθηκε τις αιτιάσεις για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ και για το μεταναστευτικό και την ΕΕ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά ότι “το τί λέει η ΕΕ για το Αιγαίο δεν αφορά το διεθνές δίκαιο”.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας απάντησε λέγοντας ότι απαιτείται κοινό όραμα αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει η διάθεση “να αντιληφθούμε” την θέση του άλλου. “Η  ελληνική θέση για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο είναι πάντοτε σαφής”.
Και στρεφόμενος στον Τσαβούσογλου είπε: ” 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος,. δεν μιλάω για τη θάλασσα”…

Σε  ότι αφορά τη μειονότητα στη Θράκη δεν είναι δική μας άποψη “αυτά τα λέει η Λοζάνη και όχι εμείς. την έχει υπογράψει και η Τουρκία και ισχύει και θα ισχύει είτε αυτό αρέσει είτε όχι”.

Ο κύριος Δένδιας έκανε αναφορά και στα νησιά, λέγοντας πως έχουν στρατό επειδή απειλούνται.

Δείτε το βίντεο.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi