Πολιτική

Σοκ στην Volkswagen.

Το αφεντικό της VW Herbert Diess έλαβε πολλούς επαίνους για τα πράσινα σχέδια μετατροπής του. Αμέσως μετά τις γενικές εκλογές, το αφεντικό αυτοκινήτων είχε εκπλήξει με ένα σχέδιο 10 σημείων και απαίτησε να εφαρμοστούν ταχύτερα τα μέτρα προστασίας του κλίματος. Τώρα, ωστόσο, διαρρέει τι μπορεί να σημαίνει η σχετική αναδιάρθρωση του Ομίλου Volkswagen: μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας.

 

Οι ειδήσεις πρέπει να χτύπησαν τους υπαλλήλους σαν βόμβα: Όπως αναφέρει η «Handelsblatt», ο Diess σκέφτεται ανοιχτά την περικοπή δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Σε μια συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου στις 24 Σεπτεμβρίου, ανέφερε εντελώς εκπληκτικά για το πνευματικό του παιχνίδι για την περικοπή έως και 30.000 θέσεων εργασίας – μόνο στην Γερμανία.

Και προφανώς χωρίς καμία προειδοποίηση: Ούτε το συμβούλιο εργασιών ούτε το συνδικαλιστικό σωματείο, η πολιτεία της Κάτω Σαξονίας ή οι ιδιοκτήτριες οικογένειες Porsche/Piëch είχαν ακούσει τα σχέδια εκ των προτέρων. Κάθε τέταρτη δουλειά θα ήταν στα πρόθυρα αν ο Diess διευρύνει τα σχέδιά του.

Σύμφωνα με την “Handelsblatt”, αυτό είναι το αποτέλεσμα της αναγκαίας αναδιάρθρωσης για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας – σε συνδυασμό με την προσωπική εμπειρία του Diess από την εποχή του στην BMW (1996-2014), όπου διαχειριζόταν μεταξύ άλλων τα εργοστάσια στο Μπέρμιγχαμ και την Οξφόρδη.

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου, η “Handelsblatt” ανέφερε ότι ο Diess είχε αναφέρει την παρακμή του εργοστασίου του Μπέρμιγχαμ ως προειδοποιητικό παράδειγμα: Επειδή οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης είχαν αποκλειστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντή, το Μπέρμιγχαμ δεν ήταν πλέον σε θέση να συμβαδίζει.

 

Μέλος του συμβουλίου εργασίας της VW απορρίπτει 30.000 περικοπές θέσεων εργασίας ως “παράλογο”

Το απόγευμα της Τετάρτης, η ανώτατη διοίκηση της εταιρείας αντέδρασε: “Η μείωση των 30.000 θέσεων εργασίας δεν είναι θέμα”, ειπώθηκε από το περιβάλλον Diess. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους εταιρειών, ο Diess μίλησε για τον αριθμό 30.000 σε συνεδρίαση εποπτικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο. ΑΛΛΑ: Δεν επρόκειτο για ένα άμεσο σενάριο επικείμενων απωλειών θέσεων εργασίας, τόνισε τώρα η VW.

Η επικεφαλής του συμβουλίου της VW Daniela Cavallo έγραψε: Η περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας θα ήταν “παράλογη”.

Μια ματιά στον αριθμό των εργαζομένων της VW δείχνει πόσο σοβαρή θα ήταν η περικοπή προσωπικού: υπάρχουν 200.000 υπάλληλοι παγκοσμίως. 120.000 αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται στη Γερμανία – το ένα τέταρτο αυτών των θέσεων εργασίας θα χάνονταν με μία κίνηση.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi