Πολιτική

Σολτς: Θα δώσουμε τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα, για ν’ αντικαταστήσει αυτά που θα στείλει στην Ουκρανία.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεθωρακισμένα που θα στείλει η Αθήνα είναι τα Σοβιετικής κατασκευής αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1.

bmp_1
bmp_2

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας πρόσφατα στη Βουλή στην κοινή δήλωση  που έκαναν οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, σχετικώς με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, επεσήμανε: «Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία.  Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi