Πολιτική

Σούνακ: Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν την πραγματοποίησή της. Η ενόχληση του Πρωθυπουργού.

Ο λόγος που ακυρώθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση, έχει να κάνει με τα γλυπτά του Παρθενώνα, και αυτό όπως άφησε να εννοηθεί σε δήλωση ανάρτησή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός νωρίτερα.

Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σούνακ ήταν για την Τρίτη στις 12:45 Downing Street. Ο πρωθυπουργός είχε προϊδεάσει ότι θα θέσει το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα κάτι το οποίο είχε αναφέρει και σε συνέντευξή του στο BBC όπως είχαμε δημοσιεύθηκε χθες.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το παράδειγμα της Μόνα Λίζα, <<Είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση. Το ένα κομμάτι να πάει στο Βρετανικό Μουσείο και το άλλο στο Λούβρο. Νομίζετε πως αυτοί που θα το βλέπουν θα αξιολογούν τον πίνακα όπως του αρμόζει; Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα>>, είχε αναφερθεί χθες στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

<<Δεν έχουμε κάνει τόση πρόοδο στο θέμα όση θα θέλαμε. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος με υπομονή και ελπίζω ότι μέσα στην θητεία μου θα τα καταφέρουμε>>, επίσης είχε αναφερθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το πρωθυπουργική κατοικία στην Αγγλία είναι πως ο Σούνακ είναι κατηγορηματικός, όχι μόνο στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και στην πρακτική του δανεισμού και τις ανταλλαγής με άλλες αρχαιότητες, όπως βλέπουμε η θέση του Σούνακ είναι απόλυτη, τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν επιστρέφονται.

Και εδώ βλέπουμε πλέον την αλλαγή στάσης των Άγγλων όσον αφορά τα γλυπτά του Παρθενώνα, και αυτό από τα λεγόμενα του εκπροσώπου της Downing Street ο οποίος απάντησε <<Προφανώς δεν είναι κάτι με το οποίο θα συμφωνούμε. Αποκτήθηκαν νόμιμα την εποχή εκείνη, ανήκουν νόμιμα στους διαχειριστές του μουσείου. Υποστηρίζουμε αυτή τη θέση και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αλλαγών>> και συνέχισε <<Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε την προσέγγισή μας και βεβαίως πιστεύουμε ότι το μουσείο είναι το κατάλληλο μέρος για τα Ελγίνεια>>.

Τόνισε επίσης ότι <<δεν αλλάξει ο νόμος του 1963, ο οποίος απαγορεύει την αφαίρεση αντικειμένων από τη συλλογή του ιδρύματος>>.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi