Ιατρική Βιολογία

Σπάνιες συζευγμένες χελώνες εκκολάφθηκαν στη Μασαχουσέτη.

Σιαμαίες χελώνες με δύο κεφάλια και ένα σώμα έχουν εκκολαφθεί σε κέντρο άγριας ζωής της Μασαχουσέτης. 

Τα μωρά χελωνάκια, τεραμπίνες με διαμάντια ( Malaclemys terrapin ), είναι «πολύ προσεκτικά» και «ενεργά», σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook από το Cape Cod του New England Wildlife Center. “Τα ζώα με αυτή τη σπάνια κατάσταση δεν επιβιώνουν πάντα πολύ ή ζουν μια καλή ποιότητα ζωής, αλλά αυτά τα δύο μας έδωσαν λόγο να είμαστε αισιόδοξοι”.

Γενετικοί ή περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τα έμβρυα καθώς αναπτύσσονται μπορεί να προκαλέσουν την κατάσταση που είναι γνωστή ως δικεφαλία ή με δύο κεφαλές. Τα ζωντανά ζώα με δικεφαλία είναι εξαιρετικά σπάνια επειδή πολλά δεν επιβιώνουν. Ορισμένα άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν μια δίχρωμη οχιά που ανακαλύφθηκε στη Βιρτζίνια, ένα ελάφιο με δύο κεφάλια που βρέθηκε νεκρό στη Μινεσότα και μια δίποδη φώκια που έβγαλαν από τη Βόρεια Θάλασσα.

Τα μωρά χελωνάκια εκκολάφθηκαν σε προστατευμένο σημείο στο Μπάρνσταμπλ της Μασαχουσέτης. Το κέντρο άγριας ζωής τα φροντίζει για λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες και οι χελώνες συνεχίζουν να είναι “δραστήριες”, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook. 

Το κέντρο άγριας ζωής έχει χρησιμοποιήσει ακτίνες Χ για να μάθει περισσότερα για το πώς οι χελώνες περιηγούνται στον κόσμο. Φαίνεται ότι έχουν δύο σπονδυλικές στήλες που συγχωνεύονται πιο κάτω στο σώμα και ότι κάθε χελώνα έχει τον έλεγχο τριών ποδιών.

Τις πρώτες δύο μέρες μετά την επώαση, οι χελώνες πήραν τη διατροφή τους από το ίδιο κρόκο. Δίνοντας στις χελώνες μια λευκή σκόνη που μπορεί να απεικονιστεί σε ακτίνες Χ του γαστρεντερικού σωλήνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάθε χελώνα έχει ξεχωριστή γαστρεντερική οδό. Μία από τις οδούς GI φαίνεται λίγο πιο ανεπτυγμένη, αλλά και οι δύο χελώνες τρώνε και χωνεύουν το φαγητό. 

Μια δοκιμή κολύμβησης σε βαθιά νερά έδειξε ότι τα δύο αδέλφια μπορούν να συντονίσουν το κολύμπι στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Οι δυο τους τρώνε, κολυμπούν και παίρνουν βάρος. “Είναι αδύνατο να μπουν μέσα στα κεφάλια αυτών των δύο, αλλά φαίνεται ότι συνεργάζονται για να περιηγηθούν στο περιβάλλον τους”, σύμφωνα με την ανάρτηση. 

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα κάνουν αξονική τομογραφία στις χελώνες μόλις μεγαλώσουν για να μάθουν περισσότερα για τα εσωτερικά όργανα και δομές που μοιράζονται. «Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να μάθουμε γι ‘αυτά», έγραψε το κέντρο άγριας ζωής στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi

Η μικροχειρουργική σε λεπτές επεμβάσεις.

e-enimerosi

EE: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση νέο αντιβιοτικό για ανθεκτικές λοιμώξεις.

e-enimerosi