Διασπορά

Στο νέο κτίριο το σχολείο «Hellenic Classical Charter» Στάτεν Αϊλαντ.

Στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο ξεκίνησαν τα μαθήματα του σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Στάτεν Αϊλαντ, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Το νέο πενταόροφο σχολείο, το οποίο κόστισε 44 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, όπου εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχουν αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες διοίκησης, κυλικείο, χώρος φαγητού, βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι, αίθουσες φυσικών επιστημών και ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, παρέχεται πλήρης πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες σε όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Η διευθύντρια, Κατερίνα Κακλέα, εξέφρασε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τη χαρά και τον ενθουσιασμό όλων όχι μόνο γιατί ξεκινά μία νέα σχολική χρονιά με όνειρα, ελπίδα και αισιοδοξία, αλλά γιατί η έναρξη έγινε σε ένα νέο κτίριο, σύγχρονο και εναρμονισμένο στις απαιτήσεις της εποχής.

Η διευθύντρια, Κατερίνα Κακλέα, δεξιά, με την προϊσταμένη Γενικής Διοίκησης, Τζόι Πετράκου, στην είσοδο του νέου σχολείου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

Οπως είπε, «το νέο κτίριο παρέχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για το εκπαιδευτικό έργο με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να απολαμβάνουν τις ανέσεις του.

Φέτος έχουμε περισσότερους μαθητές από πέρυσι, 485 στο σύνολο, με τάξεις από το προνήπιο έως και την 5η. Κάθε χρόνο το σχολείο μεγαλώνει μία τάξη εώς ότου φτάσουμε στην 8η.

Πρόκειται για μία αναγνώριση του άριστου εκπαιδευτικού έργου και παιδείας που παρέχει το ‘Hellenic Classical Charter’, και μας δίνει ιδιαίτερη υπερηφάνεια και δύναμη να δίνουμε συνεχώς τον καλύτερο μας εαυτό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού διοίκηση και προσωπικό εργαστήκαμε μεθοδικά και εντατικά για την διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά».

Η προϊσταμένη Γενικής Διοίκησης, Τζόι Πετράκου, ευχαρίστησε μέσω της εφημερίδας τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγ. Νικολάου/Αγ. Τριάδας, π. Νικόλαο Πετροπουλάκο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τους ομογενείς του Στάτεν Αϊλαντ για την αμέριστη αγάπη και στήριξή τους, τη σχολική επιτροπή και όλους όσοι εργάστηκαν και συμμετείχαν αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας, όπως είπε, έργου για ολόκληρη την περιοχή.

«Το νέο αυτό κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές και υποδέχεται πλέον όλους τους μαθητές για μία καλή, δημιουργική και αποτελεσματική χρονιά σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον» τόνισε.

Οι δάσκαλοι του Ελληνικού Τμήματος, Κατερίνα Πετράκου, Αγγελική Αναστοπούλου, Μαρία Γονάκη και Μανώλης Τσαγάκης, ευχήθηκαν στους μαθητές καλή, ασφαλή, δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο τους.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.