Αθλητισμός

Στοπ του Φριτζ στον Τσιτσιπά.

Εκπληκτικός ο 26χρονος Αμερικανός, επικράτησε με 6-7(3), 7-5, 6-3, 6-3 σε 3 ώρες και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Australian Open, όπου θα βρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η αλήθεια είναι ότι άξιζε ο Νο.12 τενίστας στον κόσμο, αφού ήταν… εκεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σέρβιρε εξαιρετικά και διατήρησε την ψυχραιμία του όταν φαινόταν να παίρνει το μομέντουμ στην πλευρά του ο Στεφ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, από την πλευρά του, έκανε φθηνά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και δεν σέρβιρε όσο καλά θα ήθελε, με αποτέλεσμα να κάνει δώρο το κρίσιμο μπρέικ στο τρίτο σετ και τελικά να παραδοθεί στον αντίπαλό του.

Το κακό για τον Στεφανο είναι ότι θα χάσει αρκετούς βαθμούς λόγω της περσινής συμμετοχής του στον τελικό και θα πέσει σίγουρα στο Νο.10 του κόσμου, ενώ αν ο Άλεξ Ντε Μινόρ νικήσει σήμερα τον Αντρέι Ρούμπλεφ τότε θα βγει εκτός Top 10 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Έχει, πάντως, περιθώρια να ανακάμψει, καθώς υπερασπίζεται ελάχιστους βαθμούς μέχρι την έναρξη της χωμάτινης σεζόν.

Και οι δύο παίκτες κινδύνεψαν να χάσουν το σερβίς τους στην αρχή του αγώνα, όμως ο Φριτζ ήταν αυτός που βρήκε ρυθμό και δεν άφησε τον Τσιτσιπά να τον απειλήσει όταν είχε τις μπάλες στα χέρια του. Και ο Στεφ, βέβαια, κατάφερε να κρατήσει, με αποτέλεσμα να λυθούν οι διαφορές στο τάι μπρέικ, όπου ο Φριτζ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Ο Αμερικανός σέρβιρε εξαιρετικά και στο τρίτο σετ και φαινόταν να έχει το πάνω χέρι. Προηγήθηκε, μάλιστα, με 15-30 στο 5-4 και πλησίαζε… επικίνδυνα στο 2-1, ωστόσο ο Τσιτσιπάς ανέβηκε ξαφνικά και με τη βοήθεια του κόσμου έμεινε όρθιος για το 5-5.

Στο αμέσως επόμενο γκέιμ δυσκόλεψε τον Φριτζ με τα slice του και κατάφερε τελικά να πετύχει το πρώτο του μπρέικ σε βάρος του Αμερικανού, για να πάρει στη συνέχεια τις μπάλες στα χέρια του στο 5-6. Παρότι έχασε το πρώτο σερβίς και παραλίγο να δεχτεί το μπρέικ, τον έσωσε το δεύτερο σερβίς του και έφερε το ματς στα ίσα.

Παρά τη… φόρα από το 1-1, ο Στέφανος έμεινε πίσω και στο τρίτο σετ, όμως μπόρεσε να πάρει αμέσως πίσω το μπρέικ για το 1-2. Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι φαινόταν να διαβάζει καλύτερο το σερβίς του αντιπάλου του, έκανε ένα κακό service game στο 3-2 με δύο διπλά λάθη και δέχτηκε το μπρέικ. Ο Φριτς σέρβιρε εξαιρετικά στη συνέχεια, πήρε το μεγάλο προβάδισμα με 2-1 και πλέον έγινε το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, αφού και ο Στεφ δεν φαινόταν ικανός να κάνει μια τόσο μεγάλη ανατροπή.

Η αγωνία, πάντως, συνεχίστηκε για λίγο στο τέταρτο σετ με τους δύο παίκτες να προσχωρούν χέρι-χέρι για έξι γκέιμ (3-3), αλλά στο σημείο αυτό ο εξαιρετικός Φριτζ έσπασε για άλλη μια φορά τον Στεφ και τελικά τον «τελείωσε» όταν σέρβιρε υπό πίεση στο 5-3. Πήρε ρεβάνς και για την ήττα του στη Μελβούρνη το 2022!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φριτζ είχε 19 αβίαστα λάθη έναντι 33 του Τσιτσιπά, ενώ σημείωσε και 50 winners (ο Στεφ είχε 41). Κέρδισε το 80% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς του και είχε 53% πίσω από το δεύτερο, με τον Στέφανο να έχει αντίστοιχα 76% και 44%. Ο 25χρονος Έλληνας είχε και 7 διπλά λάθη (έναντι 2 του Φριτζ).

Η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να βάλει φρένο στον Τζόκοβιτς, όμως η πρόκριση στα προημιτελικά για πρώτη φορά είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη επιτυχία.

Ο Στεφ, από την άλλη, μάλλον θα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ελλιπή προετοιμασία και να προσπαθήσει να επιστρέψει δυνατός τον επόμενο μήνα, εν όψει Μεξικού, αμερικανικών Masters και, φυσικά, της χωμάτινης σεζόν.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi