Διασπορά

Συλλαλητήριο με πολλαπλά μηνύματα στην Αστόρια

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μήνυμα συμπαράστασης προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Εβρο, αλλά και αυστηρή παρότρυνση προς την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ για να «υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία μέσω του μεταναστευτικού», έστειλαν οι ομιλητές στο πανομογενειακό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Πλατεία Αθηνών, στην Αστόρια.

«Στέλνουμε το μήνυμα, ότι τα αδέλφια μας στην Ελλάδα δεν είναι μόνα! Είμαστε εμείς εδώ για να το διαβιβάσουμε αυτό, με κάθε τρόπο», ανέφερε στην εισαγωγή του ο συντονιστής του συλλαλητηρίου, και γνωστός δημοσιογράφος, Δημήτρης Φιλιππίδης, καλώντας στο βήμα το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Αμαλία Μπουρνιά.

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Οι πρόσφυγες ήρθαν πριν από πέντε χρόνια και τους υποδεχτήκαμε, ανοίξαμε τα σπίτια μας, τους στηρίξαμε όπως κάνουν οι Ελληνες αλλά και γενικά οι άνθρωποι. Πέντε χρόνια αργότερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά», τόνισε η κ. Μπουρνιά, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και πως η Ε.Ε. θα πρέπει να αντιδράσει στα σχέδια που εξυπηρετεί η Τουρκία, μέσω των μεταναστευτικών ροών.

πηγή: infognomonpolitics

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.