Κοινωνία Κόσμος

Συναγερμός στην Ιταλία: Νεκρά δύο παιδιά κι ένας άντρας μετά από πυροβολισμούς

Όπως μεταδίδει το RaiNews24 δύο αδέλφια ηλικίας 10 και 5 ετών, που έπαιζαν λίγα μέτρα από το σπίτι, και ένας 74χρονος, ο οποίος περνούσε με ποδήλατο, πέθανε παρά τη διάσωση όταν προσπάθησε να τα σώσει.
Οι πρώτες αναφορές έφτασαν στο 112 λίγο μετά τις 11 και αμέσως ασθενοφόρα και ελικόπτερο κατεύθασαν στο σημείο. Τα παιδιά και ο ηλικιωμένος δεν είναι συγγενείς και δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των τριών θυμάτων και του φερόμενου δολοφόνου, ενός 34χρονου με ψυχικά προβλήματα, ο οποίος στη συνέχεια ταμπουρόθηκε στο σπίτι.  Οι διαπραγματευτές της επαρχιακής διοίκησης των carabinieri στη Ρώμη είναι με τη μητέρα του άνδρα. Οι στρατιώτες και η γυναίκα βρίσκονται έξω από το κτίριο μέσω του Colle Romito και προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω τηλεφώνου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διάρρηξης, το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί κατά την άφιξη επιτόπου από το GIS carabinieri, ειδικές ομάδες παρέμβασης. “Και τα δύο παιδιά τραυματίζονται επίσης σοβαρά”, εξήγησε ο Μάριο Σαβαρέζ, δήμαρχος της Αρδίας, στο Rainews24.
Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε επίσης ότι ο 74χρονος έχει πεθάνει. Ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Colle Romito, Romano Catino, είπε ότι “όταν ακούσαμε την έκρηξη νομίζαμε ότι ήταν μια κροτίδα που ρίχτηκε από κάποιο παιδί. Στη συνέχεια, πλησιάσαμε την περιοχή και ανακαλύψαμε ότι αντ ‘αυτού ήταν πυροβολισμοί”. “Η οικογένεια του δολοφόνου, αποκαλύπτει αργότερα, ήταν γνωστή στη γειτονιά για επεισόδια παρενόχλησης και υποβάθμισης. Αρκετές φορές έχουν αναφερθεί στην αστυνομία «Έχω λάβει τώρα ένα τηλεφώνημα που δεν ήθελα ποτέ, ο ιατρός μόλις με ενημέρωσε ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης κάνουν τη διαπίστωση του θανάτου και για τα δύο παιδιά. Το πρώτο που απεβίωσε ήταν το 5χρονο, δυστυχώς και το δεύτερο παιδί πέθανε επίσης. Οι διασώστες παρενέβησαν επί τόπου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν τα παιδιά με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες ανάνηψης.
Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη και εκφράζω όλη τη λύπη μου και τα θερμά συλλυπητήρια την οικογένεια και ολόκληρη την κοινότητα της Αρδίας, η οποία σήμερα είναι σε φοβερό πένθος για αυτήν την τραγωδία » Αυτό ανακοινώθηκε σε σημείωμα του συμβούλου υγείας της περιοχής Lazio, Alessio D’Amato. “Μόλις επέστρεψα από τον τόπο όπου συνέβη το περιστατικό, το άνω μέρος του οικισμού Colle Romito, ένα κατοικημένο χωριό. Με λυπεί πάρα πολύ αυτό που συνέβη. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι κάτοικοι της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του ατόμου που πυροβόλησε. Φαίνεται να είναι ένα ασταθές άτομο που είχε ήδη δείξει εχθρική συμπεριφορά. Φαίνεται ότι όλα γεννήθηκαν από μια μάταιη διαμάχη “, τόνισε . “Προσοχή. Όλοι κλειδωμένοι στο σπίτι υπάρχει ένα άτομο που πυροβολεί στην κοινότητα”. Είναι μια από τις πολλές εκκλήσεις που αναπηδούν σε αυτά τα λεπτά στις ομάδες του Colle Romito, της κοινότητας στο δήμο Ardea, κοντά στη Ρώμη, όπου σήμερα το πρωί ένα άτομο πυροβόλησε στο δρόμο χτυπώντας ένα ηλικιωμένο άτομο και δύο παιδιά. «Μείνετε στο σπίτι! Φαίνεται να υπάρχει ένας ένοπλος που περιπλανιέται στον Colle Romito», γράφει ένας άλλος χρήστης.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi