Πολιτική

Συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας Jens Spahn και του προέδρου του RKI Lothar Wieler, εξηγούν την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Και οι δύο ανησυχούν για την ταχεία εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

  • Spahn: Το σύστημα υγείας θα μπορούσε να φτάσει τα όριά του τον Απρίλιο.
  • Ο κανονισμός εισόδου δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το βράδυ της Δευτέρας
  • Οι πολίτες θα πρέπει να επωφεληθούν από τις δωρεάν δοκιμές στα 10.000 κέντρα για τεστ
  • “Τα περιστατικά αυξάνονται και πάλι μεταξύ των ηλικιωμένων”, λέει ο Wieler

Στη τηλεδιάσκεψη τους την Πέμπτη, οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ επιβεβαίωσαν εκ νέου την διανομή του εμβολίου ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού. Ωστόσο, υπάρχει ανισορροπία στη διανομή εμβολίων, μεταξύ άλλων επειδή ορισμένες χώρες της ΕΕ είχαν βασιστεί περισσότερο στο φθηνότερο εμβόλιο από την Astra-Zeneca και τώρα επηρεάζονται ιδιαίτερα από τα προβλήματα παράδοσης του βρετανικού-σουηδού κατασκευαστή.

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δεν θα πατήσει το φρένο έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα. Καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και πολιτιστικά ιδρύματα, μεταξύ άλλων, πρέπει να κλείνουν μόνο σε δήμους με υψηλή συχνότητα. Αυτό προκύπτει από το Corona Protection Ordinance που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Οι δήμοι μπορούν να επιτρέπουν εξαιρέσεις για άτομα με ημερήσιο αρνητικό τεστ. Τέσσερις δήμοι και περιοχές της επιλέχθηκαν για να δοκιμάσουν μια ιδέα έναρξης. Αυτό περιλαμβάνει την περιοχή της πόλης του Άαχεν, την περιοχή Warendorf, Winterberg και Κολωνία. Αυτό αναφέρει το “Kölner Stadt-Anzeiger”, αναφέροντας κυβερνητικούς κύκλους στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Μεταξύ άλλων, μια δοκιμαστική ιδέα θα επιτρέψει σύντομα να πάτε για ψώνια και να επισκεφθείτε ξανά τα εστιατόρια εκεί. Πολλές άλλες πόλεις και επαρχίες υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στο πιλοτικό έργο. Ο υπουργός Υγείας Καρλ-Χοσέφ Λαούμαν αρνήθηκε την έκθεση για τις τέσσερις πρότυπες περιοχές, δηλώνοντας ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.

Η Γαλλία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποίησε το εμβόλιο Sputnik V ως «εργαλείο προπαγάνδας». Ο υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info την Παρασκευή ότι ήταν «περισσότερο μέσο προπαγάνδας και επιθετικής διπλωματίας παρά ως αλληλεγγύη και υγειονομική βοήθεια». Εκτός από τη Ρωσία, η Κίνα χρησιμοποιεί επίσης το εμβόλιο Sinopharm για να ασκήσει «πολιτική επιρροή».

Ο Spahn απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία κατά τον εμβολιασμό. Είναι πιθανό σε άτομα άνω των 70 να χορηγούνται μη εμβολιασμένες δόσεις τα σαββατοκύριακα. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αποδείξουν την ηλικία τους με την ταυτότητά τους. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευελιξία στα κατά; τόπους εμβολιαστικά κέντυρα. «Το διάταγμα εμβολιασμού το δίνει εύκολα.»

Υπενθυμίζει το «φρένο έκτακτης ανάγκης» και στη συνέχεια απευθύνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τις ημέρες του Πάσχα για να επιβραδύνουν τον ιό, ακόμη και αν δεν υπάρχουν επιπλέον επίσημες ημέρες ανάπαυσης τώρα. “Τα κρατικά μέτρα και μόνο δεν επιλύουν αυτό το πρόβλημα.”

Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι επαγγελματίες επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις νέες μολύνσεις. “Τα περιστατικά αυξάνονται και πάλι στους ηλικιωμένους”, λέει ο Wieler. Υπάρχουν πολλές λοιμώξεις στον ιδιωτικό τομέα, στα σχολεία, στα παιδικά κέντρα και στην εργασία. Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε ξανά. «Δεν μπορούμε πλέον να αποτρέψουμε αυτό το κύμα. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να το ισοπεδώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο », λέει ο Wieler. “Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους με συνέπεια. Και παρακαλώ πάρτε τις υπάρχουσες δοκιμαστικές προσφορές για τα τεστ και λάβετε σοβαρά τα αποτελέσματα. »Το Πάσχα, ο Lothar Wieler λέει:« Χρησιμοποιήστε τις μέρες για να επιβραδύνετε τον ιό. Περάστε τις μέρες του Πάσχα με τις λιγότερες επαφές. Και μην ταξιδεύετε, αν είναι δυνατόν. “Η κινητικότητα και οι επαφές είναι οι κινητήριες δυνάμεις αυτής της πανδημίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό μεταλλάξεων, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Σόντερ προέτρεψε όλες τις ομοσπονδιακές πολιτείες να εφαρμόσουν το φρένο έκτακτης ανάγκης σε τοπικά σημεία.  Δήλωσε την Παρασκευή μετά από μια τηλεδιάσκεψη από το διοικητικό συμβούλιο του CDU στο Μόναχο. Το σύνθημα «πρώτα η ασφάλεια» είναι απαραίτητο. Ο Söder προειδοποίησε ότι ενόψει της νέας επικίνδυνης κατάστασης δεν πρέπει να υπάρχει «διάλειμμα κόπωσης» στον αγώνα κατά της πανδημίας. “Πολλοί φαίνεται επίσης να χάνουν το νεύρο τους”, δήλωσε ο Σόντερ και προειδοποίησε επίσης το κόμμα: “Εάν χάσετε το νεύρο σας, σίγουρα θα χάσετε τις εκλογές.” “Ήταν μια κακή εβδομάδα (σσσ. για το κόμμα)”, δήλωσε ο Söder, και η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. “Η πανδημία εισέρχεται τώρα στην πιο επικίνδυνη και δύσκολη φάση της.” Η αξιοπιστίατου κόμματος δέχεται κριτική, παραδέχτηκε ο Söder. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις βλέπουν μια τάση “και τον κίνδυνο αλλαγής της διάθεσης στη χώρα”. Γι ‘αυτό χρειάζεστε τώρα μια σαφή γραμμή.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi