Αθλητισμός

Τετράδα και Νο.5 για Τσιτσιπά! (vids)

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών επικράτησε του 24χρονου Ρώσου (Νο.21) με 4-6, 6-3, 7-5 σε 2 ώρες και 43 λεπτά και περιμένει στην τετράδα τον νικητή του αγώνα Ρούμπλεφ-Σαρντί. Θα είναι ο 24ος ημιτελικός της καριέρας του!

Με το σημερινό αποτέλεσμα, μάλιστα, ο Στέφανος εξασφαλίζει την επιστροφή του στο career high Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι τώρα ο Ρότζερ Φέντερερ. Μια ακόμα μεγάλη στιγμή στην καριέρα του 22χρονου τενίστα…

Δείχνοντας για άλλη μια φορά τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να συνέλθει μετά την απώλεια του πρώτου σετ και να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του όταν έμεινε πίσω με μπρέικ στο τρίτο.

Μπορεί να έχει… ιδρώσει αρκετά από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, όμως η ουσία είναι ότι πάει φουλ για τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά της κατηγορίας ATP 500! Σημειώστε ότι μέχρι φέτος, δεν είχε πάει ποτέ πέρα από τον δεύτερο γύρο στο Ρότερνταμ.

Τα πράγματα στο πρώτο σετ, πάντως, δεν πήγαν καθόλου καλά για τον Στεφ, που είδε τον αντίπαλό του να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τη βασική γραμμή και να φτάνει δίκαια στο 1-0.

Δεν έχασε, ωστόσο, το πάθος και την ενέργειά του, βελτίωσε το σερβίς του, μείωσε τα λάθη του και άρχισε να ανεβαίνει στο φιλέ. Αποτέλεσμα ήταν να αποσυντονίσει τον αντίπαλό του και να πάρει μεγάλο προβάδισμα με 5-0 στο δεύτερο σετ.

Παρότι ο Ρώσος πήρε τρία γκέιμ στη σειρά για να μειώσει σε 5-3, ο Στέφανος ήταν πιο συνεπής τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το σετ και «έγραψε» το 1-1.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Χατσάνοφ πέτυχε πρώτος το μπρέικ στο τρίτο σετ (1-3), όμως ο Στεφ είχε την άμεση απάντηση και επανέφερε την ισορροπία.

Μια ισορροπία που διατηρήθηκε μέχρι το 5-5, καθώς στο σημείο αυτό ο Τσιτσιπάς πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ και πήρε στη συνέχεια τις μπάλες στα χέρια του. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο ματς πόιντ του και έκλεισε το ματς με άσο! Το φετινό ρεκόρ του είναι 9-1.

Συνολικά είχε 46 winners έναντι 30 του Χατσάνοφ, κόντρα στον οποίο έχει μόνο νίκες (3-0).

Τώρα καλείται να βγάλει εις πέρας και τη δεύτερη αποστολή του, αφού σε λίγη ώρα παίζει με τον Πέτρο στο διπλό! Απέναντί τους οι σαφώς πιο έμπειροι Κόντινεν/Ροζέρ Βασελέν.

Ο άλλος ημιτελικός του μονού θα προκύψει από τους αγώνες Τσόριτς-Νισικόρι και Πολ-Φούτσοβιτς.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi