Κοινωνία Κόσμος

Τέξας: Βρέθηκε φορτηγό με τουλάχιστον 46 νεκρούς μετανάστες στο Σαν Αντόνιο – 16 άτομα στο νοσοκομείο.

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Αυτό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής. Δεν υπήρχαν παιδιά μεταξύ των νεκρών, είπε.

Τουλάχιστον άλλα 16 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για θεραπεία, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν βρέθηκε παροχή νερού στο όχημα. Το φορτηγό είχε εντοπιστεί δίπλα σε γραμμές τρένου σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα νότια προάστια της πόλης. Οι αρχές υποθέτουν επί του παρόντος ότι πρόκειται για μετανάστες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο είπε ότι ήταν το πιο θανατηφόρο περιστατικό αυτού του είδους στην ιστορία της πόλης. Ανακοίνωσε επίσης ότι συνελήφθησαν τρία άτομα σε σχέση με τα πτώματα που βρέθηκαν. Αιτία θανάτου πιθανώς θερμοπληξία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Έμπραντ έγραψε στο Twitter ότι η ασφυξία των μεταναστών στο φορτηγό ήταν μια «τραγωδία στο Τέξας» και είπε ότι το τοπικό προξενείο κατευθύνεται προς το σημείο, αν και οι εθνικότητες των θυμάτων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο Ebrard είπε επίσης ότι δύο άτομα από τη Γουατεμάλα ήταν μεταξύ των ασθενών στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής πυροσβεστικής Τσαρλς Χουντ, οι άνθρωποι στο φορτηγό πέθαναν από εξάντληση και θερμοπληξία. Στους 39,4 βαθμούς Κελσίου ανέβηκαν τη Δευτέρα (τοπική ώρα) οι θερμοκρασίες στο Σαν Αντόνιο, που απέχει περίπου 250 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό, με υψηλή υγρασία. Το τρέιλερ δεν ήταν κλιματιζόμενο. Οι θάνατοι αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τη δυσκολία ελέγχου των διελεύσεων μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, η οποία έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Το I-35 κοντά στην τοποθεσία του φορτηγού εκτείνεται από τα μεξικανικά σύνορα μέσω του Σαν Αντόνιο και είναι ένας δημοφιλής διάδρομος λαθρεμπορίου λόγω της βαριάς κυκλοφορίας φορτηγών.

Τον Ιούλιο του 2017, δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά τη μεταφορά τους σε ένα ημι φορτηγό που εντοπίστηκε από την αστυνομία του Σαν Αντόνιο σε ένα πάρκινγκ Wal-Mart. Ο οδηγός, Τζέιμς Μάθιου Μπράντλεϊ Τζούνιορ, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον επόμενο χρόνο για τον ρόλο του στην επιχείρηση λαθρεμπορίου.

Παρόμοια περίπτωση συνέβη και στην Ευρώπη πριν από μερικά χρόνια: τον Οκτώβριο του 2019, 39 Βιετναμέζοι πέθαναν στο πέρασμα από το Βέλγιο στη Μεγάλη Βρετανία σε ένα κλειδωμένο φορτηγό-ψυγείο. Οι εμπλεκόμενοι λαθρέμποροι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 13 έως 27 χρόνια.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi