Κοινωνία Κόσμος

The IKARIA ANGEL: Το τρίτο σκάφος που ναυλώθηκε από τον ΟΗΕ κατευθύνεται προς την Αφρική με στόχο την καταπολέμηση της πείνας.

Σήμερα το πλοίο μεταφοράς φορτίου IKARIA ANGEL, που ναυλώθηκε από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP), αναχώρησε από το λιμάνι του Chornomorsk. Περισσότεροι από 30.000 τόνοι σιταριού βρίσκονται στις αποθήκες του.

Το πλοίο κατευθύνεται προς την Αιθιοπία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, η Αιθιοπία βρίσκεται στα πρόθυρα επισιτιστικής κρίσης.

“Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, 70 εκατομμύρια κοινωνικά ευάλωτοι άνθρωποι στον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Αφρική και την Ασία, βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας λόγω της ευρείας κλίμακας εισβολής στη Ρωσία. Αν και αυτοί οι άνθρωποι έγιναν όμηροι του εχθρού, το κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουμε την ανθρωπιστική κατάσταση στον κόσμο.

Σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, τρία πλοία φορτωμένα με περισσότερους από 90 χιλιάδες τόνους σίτου είναι καθ’ οδόν προς τον λαό της Αιθιοπίας και της Υεμένης. Σχεδιάζουμε να εξάγουμε άλλους 190.000 τόνους, οι οποίοι αγοράζονται αυτή τη στιγμή από εταίρους του ΟΗΕ.

Καλούμε τους άλλους διεθνείς εταίρους μας και ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στην προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες της Αφρικής. Τα λιμάνια μας είναι έτοιμα να παραλάβουν και να φορτώσουν αμέσως πλοία για να σώσουν τον κόσμο από την πείνα», δήλωσε ο Oleksandr Kubrakov, υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας.

Εκτός από το IKARIA ANGEL και άλλα 9 σκάφη αναχώρησαν σήμερα από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την ασφαλή μεταφορά γεωργικών προϊόντων, 23 πλοία έχουν ήδη αναχωρήσει από λιμάνια της Ουκρανίας με προορισμό τις αφρικανικές χώρες. Στο ταμπλό του υπάρχουν 0,64 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων.

Γενικά, 159 πλοία έχουν εγκαταλείψει τα λιμάνια της Ουκρανίας με 3,6 εκατομμύρια τόνους στο σκάφος του.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi