Ιστορία Πολιτισμός

Τimes του Λονδίνου: «Τα Γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν»

Το βρετανικό έντυπο καταθέτει ευθέως την άποψή του στο κύριο άρθρο του φύλλου της 11ης Ιανουαρίου, το οποίο τιτλοφορείται: «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά».

«Tα Ελγίνεια Μάρμαρα είναι υπέροχα στην απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής και στην αποτύπωση της κίνησης. Εκατομμύρια έχουν θαυμάσει αυτά τα γλυπτά που κάποτε κοσμούσαν τον Παρθενώνα και τους τελευταίους δύο αιώνες έχουν αποτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο, αποτελώντας ένα από τα ομορφότερα όλων των εκθεμάτων του.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υπoστήριζαν ότι τεχνουργήματα τόσο θεμελιώδη για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους, θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Times, αντιστάθηκαν στην πίεση. Όμως οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν.

Το άμεσο προηγούμενο είναι η συμφωνία της Ιταλίας να δανείσει στην Ελλάδα ένα μαρμάρινο θραύσμα της θεάς Άρτεμης, το οποίο αφαιρέθηκε, όπως τα γλυπτά του Παρθενώνα«, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Τimes, στην ιστορική αυτή μεταστροφή της θέσης τους που προσθέτει ένα ακόμη επιχέιρημα στις πάγιες ελληνικές θέσεις.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: Με πληροφορίες από The Times

Σχετικές αναρτήσεις

Έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής ανά την Ελλάδα.

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi