Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Το Χούμπλ (Hubble) εντόπισε αυτόν τον ακανόνιστο γαλαξία σε μια τεράστια περιοχή κενού χώρου

Σε αντίθεση με έναν σπειροειδή ή ελλειπτικό γαλαξία, ο γαλαξίας KK 246 μοιάζει με λάμψη που χύνεται σε ένα μαύρο βελούδινο φύλλο. 

Το KK 246, επίσης γνωστό ως ESO 461-036, είναι ένας νάνος ακανόνιστος γαλαξίας που βρίσκεται μέσα στο Local Void, μια τεράστια περιοχή κενού χώρου. Αυτός ο μοναχικός γαλαξίας είναι ο μόνος γνωστός που κατοικεί σε αυτόν τον τεράστιο όγκο, μαζί με 15 άλλους που έχουν δοκιμαστεί προσωρινά.

Παρόλο που η εικόνα φαίνεται να είναι γεμάτη γαλαξίες, στην πραγματικότητα είναι πέρα ​​από αυτό το κενό, και αντ ‘αυτού αποτελούν μέρος άλλων ομάδων γαλαξιών ή συστάδων. Κοσμικά κενά, όπως αυτό, είναι οι χώροι μέσα στη δομή που μοιάζει με τον ιστό του σύμπαντος όπου υπάρχουν πολύ λίγοι ή καθόλου γαλαξίες. 

Δίπλα στην τοπική ομάδα, αυτή η περιοχή του κενού χώρου βρίσκεται τουλάχιστον 150 εκατομμύρια έτη φωτός. Ο δικός μας γαλαξίας εκτιμάται σε 150.000 έτη φωτός απέναντι, καθιστώντας αυτό το κενό τεράστιο στην ανυπαρξία του.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας