Κοινωνία Κόσμος

Το Λονδίνο ζητά οδηγούς.

Υπάρχει έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών φορτηγών στη Μεγάλη Βρετανία, γι ‘αυτό οι επιχειρηματικές ενώσεις θέλουν να χαλαρώσουν τους κανόνες μετανάστευσης. Η βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο, αντιτίθεται: Η βιομηχανία πρέπει να πληρώνει καλύτερους μισθούς.

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε τις εταιρείες να προσλάβουν ντόπιους και όχι ξένους εργαζόμενους ενόψει της ταχείας έλλειψης οδηγών στη χώρα. “Θέλουμε να δούμε ότι οι εργοδότες επενδύουν σε τοπικούς εργαζόμενους μακροπρόθεσμα”, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών στο Λονδίνο. Το σχέδιο είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα σε όλη τη χώρα να επανεκπαιδευτούν και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Οι επιχειρηματικές ενώσεις είχαν ζητήσει στο παρελθόν να χαλαρώσουν μερικώς οι νέοι κανόνες μετανάστευσης. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνήθηκε. Αντ ‘αυτού, κάλεσε τη βιομηχανία να προσφέρει πιο ελκυστικές συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς. Η έλλειψη οδηγών φορτηγών είναι αισθητή, για παράδειγμα, στα κενά στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού Nando’s έπρεπε να κλείσει δεκάδες υποκαταστήματα επειδή δεν υπήρχε αρκετό κοτόπουλο. Τα McDonald’s έμειναν από μιλκσέικ και εμφιαλωμένα ποτά.

Η Ένωση Οδικών Μεταφορών υποθέτει ότι υπάρχει έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών. Αυτό έχει επίσης να κάνει με το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί από την Ευρώπη εγκατέλειψαν τη χώρα μετά το Brexit. Απαιτούνται πλέον πολύπλοκες και δαπανηρές διαδικασίες θεώρησης, Γι ‘αυτό και μετά βίας προστίθενται νέες. Επιπλέον, χιλιάδες οδηγοί συνταξιοδοτούνται κάθε μήνα και δεν υπάρχουν αρκετοί να τους αναπλειρώσουν. Επίσης δεκάδες χιλιάδες εξετάσεις οδήγησης ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi