Πολιτική

Το σχέδιο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (βίντεο)

Το σχέδιο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) παρουσίασε η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη αυτόν τον αιώνα»

Μιλώντας για τη χρηματοδότηση του νέου ΒΟΑΚ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξουν κεφάλαια και από το ΕΣΠΑ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια εκκρεμότητα που μας έρχεται από το παρελθόν» και η οποία πρέπει να ρυθμιστεί για «να πάψει η Κρήτη να είναι αναπτυξιακα ακρωτηριασμένη, ενώ αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι στην Κρήτη έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού, να θρηνούν πολλούς νεκρούς.

to-schedio-gia-ton-voreio-odiko-axona-kritis-vinteo0

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η ενιαία χάραξη ήταν μονόδρομος», προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει το έργο, με συγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες.

Όπως είπε, ο νέος ΒΟΑΚ αναμένεται να δημιουργήσει έως και 150.000 νέες θέσεις εργασίας. «Το μεγαλόπνοο οδικό και αναπτυξιακό έργο αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να αλλάξει τις μεταφορές, τον Τουρισμό και την ασφάλεια στην Κρήτη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθεί ο νέος ΒΟΑΚ θα συνδέει την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

Ο αυτοκινητόδρομος θα φθάνεισε μήκος τα 300 χλμ., με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό να φθάνει τα 2 δισ. ευρώ, αποτελώντας το μεγαλύτερο οδικό έργο που χρηματοδοτεί αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι τα πρώτα εργοτάξια θα ανοίξουν στα τέλη 2022, με το έργο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi