Διασπορά

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει την αιγίδα του γερμανοελληνικού συγγραφικού διαγωνισμού για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με τον τίτλο «Mission Meer» σας προσκαλούν η Kater Literaturverlag, η ελληνική κοινότητα Viersen και ο σύλλογος Child’s Horizon e.V. V. για τον 2ο γύρο του διαγωνισμού συγγραφής περιβαλλοντικής προστασίας στα γερμανικά ή στα ελληνικά για παιδιά και νέους. Η νέα έκδοση τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και έχει πλέον παρουσιαστεί στην Αθήνα.

Λογοτεχνία/προστασία του περιβάλλοντος. Αναζητούμε διηγήματα ή ποιήματα με αναφορά στη θάλασσα, την προστασία των θαλασσών καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης στα γερμανικά ή στα ελληνικά. Τα παιδιά και οι νέοι ηλικίας έως 16 ετών καλούνται σε όλο τον κόσμο να υποβάλουν συνεισφορές με δυνατότητες βελτίωσης του κόσμου ή να υποβάλουν τρελές υποβολές.

«Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν ήδη πάνω από 86 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων στον ωκεανό. Μόνο το 0,5% του είναι ορατό και επιπλέει στην επιφάνεια. Το υπόλοιπο επιπλέει στη θάλασσα, πολιορκεί τον βυθό ή τις παράκτιες περιοχές και καταστρέφει τους ωκεανούς του κόσμου», λέει η επιχειρηματίας της Viersen, Iris Kater και πρόεδρος της επιτροπής γερμανοελληνικής φιλίας της Ελληνικής Κοινότητας Viersen e. V. «Κάθε χρόνο μολύνουμε τους ωκεανούς με άλλους 10 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων, το 75% των οποίων είναι πλαστικό. Μόνο η Ελλάδα παράγει περίπου 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων κάθε χρόνο, δηλαδή σχεδόν 70 κιλά ανά κάτοικο. Με αυτόν τον διαγωνισμό συγγραφής δεν θέλουμε μόνο να επιστήσουμε περισσότερη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα. Τα έσοδα από τις επόμενες πωλήσεις βιβλίων θα διατεθούν εξ ολοκλήρου σε ελληνικά έργα για τον καθαρισμό των θαλασσών μας».

«Με τη δίγλωσση φύση του διαγωνισμού, δημιουργούμε μια υπέροχη σύνδεση μεταξύ των πολιτισμών μας. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τη γλώσσα της φύσης. Η φύση έχει πολλά να μας πει, απλά πρέπει να τα ακούσουμε», προσθέτει ο Νίκος Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Viersen. «Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα βιβλίο με εντυπωσιακή ποικιλομορφία. Ανυπομονούμε για πολλούς συμμετέχοντες και φυσικά τις ασυνήθιστες ιδέες, ιστορίες ή αναμνήσεις τους.»

«Η απομάκρυνση πλαστικών απορριμμάτων από τους ωκεανούς του κόσμου είναι ένα έργο που μπορούμε να πετύχουμε μόνο μαζί», τονίζει η Χαρίκλεια Τσομπάνου, γραμματέας της ελληνικής κοινότητας Viersen e. V. και επίσης πρόσωπο επικοινωνίας στην επιτροπή φιλίας. «Υπάρχουν ήδη πολλές ιδέες και έργα, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μόνο ένα μικρό βήμα μπροστά. Με αυτόν τον διαγωνισμό συγγραφής θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τους νέους, αλλά και να ενθαρρύνουμε όλους τους άλλους να σκεφτούν άδεια πλαστικά μπουκάλια, πλαστικές σακούλες & Co. ξεβράστηκε στην παραλία.»

Σε φανταστικές συνεισφορές, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν θέματα που είναι σημαντικά για αυτούς για την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γύρω από τη θάλασσα. Οι συνεισφορές μπορούν να υποβληθούν μέσω email ως έγγραφο κειμένου (DOC, TXT ή RTF) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@kater-medien.de (λέξη-κλειδί: Mission Meer) έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 (προθεσμία υποβολής/ισχύει η ημερομηνία παραλαβής) (< /span>).www.kater-buch.de

Μια κριτική επιτροπή επιλέγει μια επιλογή από συμμετοχές, οι οποίες θα δημοσιευθούν σε χαρτόδετο από την Kater Literaturverlag. Τα έσοδα διατίθενται σε ελληνικά έργα για την προστασία των θαλασσών.

Η συνεισφορά δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις και θα πρέπει να είναι αυτογραφικό και αδημοσίευτο έργο στα γερμανικά ή στα ελληνικά. Κάθε υποβολή πρέπει να έχει τίτλο. Η μορφοποίηση δεν λαμβάνεται υπόψη, επομένως το κείμενο δεν χρειάζεται να μορφοποιηθεί. Για οργανωτικούς λόγους δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση παραλαβής.

Η εκδότης της Viersen Ίρις Κάτερ και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Βίρσεν, Νίκος Ιωαννίδης, είναι ευχαριστημένοι για τον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού, για τον οποίο έλαβαν πολλές συμμετοχές πέρυσι. Φωτογραφία: Hellas-Bote
Τα ακόλουθα στοιχεία είναι υποχρεωτικά κατά τη συμμετοχή:
  • Όνομα και επώνυμο του συμμετέχοντος
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Διεύθυνση ( Οδός, αριθμός σπιτιού, ταχυδρομικός κώδικας, πόλη)
  • Αριθμός τηλεφώνου (σταθερό ή κινητό)
  • Τίτλος άρθρου
  • Το όνομα που θα αναφέρεται για τον συγγραφέα

Κάθε υποβολή πρέπει να συνοδεύεται από υπογεγραμμένη δήλωση συγκατάθεσης από τον νόμιμο κηδεμόνα.

Η συμμετοχή στον συγγραφικό διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Με τη συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να μην δημοσιεύσουν τα υποβληθέντα έργα τους σε οποιαδήποτε μορφή μέχρι την απόφαση της κριτικής επιτροπής.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες διαβεβαιώνουν ότι τα έργα που υποβάλλονται δεν παραβιάζουν κανένα δικαίωμα τρίτων. κόμματα. Αποκλείεται η νομική προσφυγή.

Μόνο μία συμμετοχή μπορεί να υποβληθεί ανά συμμετέχοντα. Η συνεισφορά πρέπει να είναι γραμμένη στα γερμανικά ή στα ελληνικά και να μην έχει δημοσιευθεί προηγουμένως. Οι συμμετέχοντες επιβεβαιώνουν ότι είναι οι μοναδικοί δημιουργοί της συμμετοχής και ότι δεν παραβιάζονται άλλα πνευματικά δικαιώματα – ή ότι δεν παραβιάζονται άλλες νομικές διατάξεις ή κοινή ευπρέπεια.
Εάν η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι θετική, οι συμμετέχοντες μεταβιβάζουν ρητά και αμετάκλητα τα δικαιώματα χρήσης και τα παρεπόμενα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην υποβληθείσα συνεισφορά. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση από τέτοιες χρήσεις.

Νίκος Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Viersen (δεξιά) με τον Έλληνα Υφυπουργό Καθ. Ιωάννη Χρυσουλάκη (Γεν. Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας). Φωτογραφία: Ιδιωτική

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού συγγραφής, η Iris Kater Verlag & Η Medien GmbH συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων και τα αποθηκεύει μέχρι τουλάχιστον την απόφαση της κριτικής επιτροπής. Οι συνεισφορές που δεν έχουν επιλεγεί και επηρεάζονται προσωπικά δεδομένα θα διαγράφονται αμέσως μετά την απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Θα αποθηκευτούν μόνο τα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να συλλεχθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία για την επιτυχή και νομικά συμμορφούμενη υλοποίηση του διαγωνισμού και επεξεργάζεται. Όλα τα δεδομένα θα αποθηκευτούν μόνο σε άμεση σύνδεση με τον διαγωνισμό και οποιαδήποτε πιθανή δημοσίευση. Αυτό ισχύει και για τα στοιχεία των νόμιμων κηδεμόνων. Δεν θα μεταβιβαστεί σε τρίτους που δεν εμπλέκονται άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι η Iris Kater Verlag & Η Medien GmbH δεν είναι ή δεν θα είναι νομικά υποχρεωμένη να τη διαβιβάσει.

Δεν υπάρχει δικαίωμα δημοσίευσης της υποβολής. Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες συμφωνούν με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις. (opm)

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.