Κοινωνία Κόσμος

Trump: Το Facebook αναστέλλει τους λογαριασμούς του για 2 χρόνια

«Στο τέλος αυτής της περιόδου, θα κοιτάξουμε στους εμπειρογνώμονες για να αξιολογήσουμε εάν έχει μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Θα αξιολογήσουμε εξωτερικούς παράγοντες, όπως περιστατικά βίας, περιορισμούς στην ειρηνική συνέλευση και άλλους δείκτες αστικών αναταραχών », έγραψε ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος του Facebook για παγκόσμιες υποθέσεις, σε δημοσίευση στο blog του την Παρασκευή.

Το Facebook σχεδιάζει επίσης να τερματίσει μια αμφισβητούμενη πολιτική που υπερασπίζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg που εξαιρεί αυτόματα τους πολιτικούς από ορισμένους κανόνες μετριοπάθειας στον ιστότοπό του.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δήλωσε την Παρασκευή ότι ενώ θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει αυτήν την εξαίρεση «ειδήσεων» σε ορισμένες δημοσιεύσεις που θεωρεί ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον, ακόμη και αν παραβιάζουν τους κανόνες του Facebook, δεν θα αντιμετωπίζει πλέον υλικό που δημοσιεύτηκε από πολιτικούς διαφορετικά από αυτό που δημοσιεύτηκε. από οποιονδήποτε άλλο.

Η κίνηση αυτή ανταποκρίνεται σε συστάσεις του οιονεί ανεξάρτητου συμβουλίου εποπτείας της εταιρείας, το οποίο τον περασμένο μήνα επιβεβαίωσε την απόφαση του Facebook να κρατήσει τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε αναστολή, αλλά είπε ότι η εταιρεία πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τους λογαριασμούς του εντός 6 μηνών.

Το Facebook σκοπεύει να τερματίσει μια αμφισβητούμενη πολιτική που υπερασπίζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg που απαλλάσσει τους πολιτικούς από ορισμένους κανόνες μετριοπάθειας στον ιστότοπό του, σύμφωνα με πολλές ειδήσεις

Το σκεπτικό της εταιρείας για αυτήν την πολιτική έκρινε ότι η ομιλία των πολιτικών ηγετών είναι εγγενώς αξιοσημείωτη και προς το δημόσιο συμφέρον, ακόμη και αν είναι προσβλητική, εκφοβιστική ή με άλλο τρόπο αμφιλεγόμενη. Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εξετάζει επί του παρόντος τι πρέπει να κάνει με τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο «αόριστα» ανέστειλε στις 6 Ιανουαρίου, αφήνοντάς τον στο Facebook άβολο με τους ιδιοκτήτες του ανίκανοι να δημοσιεύσουν.

Η αλλαγή της πολιτικής αναφέρθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη από τον τεχνολογικό ιστότοπο The Verge και αργότερα επιβεβαιώθηκε από τους New York Times και την Washington Post .

Το Facebook έχει μια γενική «εξαίρεση από την επικαιρότητα» από το 2016. Αλλά συγκέντρωσε την προσοχή το 2019 όταν ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων και επικοινωνιών, ανακοίνωσε ότι η ομιλία από πολιτικούς θα θεωρηθεί ως «αξιόλογο περιεχόμενο που θα έπρεπε, κατά γενικό κανόνα, να δει και να ακουστεί. “

Η εξαίρεση από την επικαιρότητα, εξήγησε σε μια ανάρτηση ιστολογίου εκείνη τη στιγμή, σήμαινε ότι εάν «κάποιος κάνει μια δήλωση ή μοιραστεί μια ανάρτηση που παραβιάζει τα κοινοτικά μας πρότυπα, θα την επιτρέψουμε ακόμα στην πλατφόρμα μας εάν πιστεύουμε ότι το δημόσιο συμφέρον να το βλέπει ξεπερνά το κίνδυνος βλάβης. “

Αυτό όμως δεν έχει δώσει στους πολιτικούς απεριόριστη άδεια. Όταν το Facebook ανέστειλε τον Τραμπ τον Ιανουάριο, ανέφερε «τον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας» μετά τη θανατηφόρα εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ως τον λόγο. Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την εξαίρεση από την επικαιρότητα για καμία από τις θέσεις του Trump.

Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi