Πολιτική

Τσακαλώτος: Εφικτή και επιθυμητή η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους «6 συν 6».

Επιβεβαίωση του σχετικού άρθρου μας που γράψαμε χθες, για το τι μέλει γενέσθαι μετά την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής.

Στο σχετικό μας άρθρο, που είχε γράψει ο Χρήστος Μουρτζούκος, αναφέραμε ότι έξοδος, ή η Φυγή των 6 + 6 από το ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συγκροτήσει μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή.

Εδώ το σχετικό άρθρο: Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός φορέας που φαίνεται να δημιουργήσετε στην αριστερά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο έθνος, ξεκαθάρισε πως είναι εφικτή η συγκρότηση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι έξι με έξι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο  κ.Τσακαλώτος «υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά. Άνθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν». Ανέφερε, επίσης, ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».

«Νομίζω μετά από τις αλλαγές ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που διαχειρίστηκε αυτή την αλλαγή η ηγετική ομάδα, ήταν επόμενο ότι θα έχουμε τέτοιες αντιδράσεις. Έχουμε τέτοιες αντιδράσεις, γιατί και από την άποψη του οργανωτικού, το πώς οργανώνεται αυτό το πράγμα από την ηγεσία, με απειλές ότι η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να συμφωνήσει με την ηγετική ομάδα και αν δεν συμφωνήσει θα πάει στη βάση»…«τη βάση τη βάζω σε πολλά εισαγωγικά».

Επίσης υποστήριξε ότι η πολιτική γραμμή της νέας ηγεσίας του κόμματος «φαίνεται να υιοθετεί κάποια από τα χειρότερα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ 2019-2023 χωρίς να βάζει καινούργια θέματα στη συζήτηση».

Τι είπε για νέο φορέα αλλά και για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

«Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις συζητήσεις που διεξάγονται στην κίνηση των 6+6 προσθέτοντας ότι «ήταν τέτοια η επιθετική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε πάρα πολύ δύσκολη την συμβίωση στο μέλλον».

«Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου».

Σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές απάντησε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

«Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο», και συνέχισε: «Οι πολιτικές στιγμές που οι ηγετικές πρωτοβουλίες από πάνω που μπορούν να συναντηθούν με διεργασίες από κάτω, δεν έρχονται κάθε δύο τρεις μήνες όταν είσαι έτοιμος. Χρειάζεται δηλαδή και ηγετικές πρωτοβουλίες που να ταιριάξουν με διεργασίες που γίνονται».

Τόνισε ότι «είναι τεράστιο το ενδιαφέρον η παρακολούθηση στους 6+6 η δικιά μας ομάδα σε αυτό. Άρα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε και για να είμαστε σοβαροί αλλά δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi