Πολιτική

Τσίπρας: Να παραιτηθείτε, κ. Μητσοτάκη, και να προκηρύξετε εκλογές.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προκηρύξει εκλογές, αφού δεν θα έβαζε ποτέ σε κίνδυνο την πορεία της χώρας σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή.

«Ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτά που έχει πετύχει αυτός 27 μήνες είναι διότι έχουμε κινηθεί εντός και εκτός Ελλάδας την σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια. Έχω ευθύνη να μην την δική δει αν έξω και δεν θα την διακινδυνεύσω» τόνισε και συνέχισε, «Μετά από πέντε μήνες διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Πρέπει να σας πω ότι αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα οποίος θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές αυτός δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ», είπε αρχικά και στη συνέχεια εξήγησε ότι είχε κι άλλες ευκαιρίες να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.

«Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν κούκο λίγες πολιτικές ευκαιρίες αυτούς τους 26 μπύρες που θα μου επέτρεπαν να προκηρύξω εθνικές εκλογές με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι αυτές θα οδηγούσα τη Νέα Δημοκρατία σε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019. Αναφέρω ενδεικτικά την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου του περασμένου έτους όταν τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης ήταν επιεικώς στρατοσφαιρικά. Δεν το έκανε κύριε Τσίπρα αν και είμαι σίγουρος ότι εσείς κύριε Τσίπρα στη θέση σας θα το είχατε κάνει γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ίδιοι γιατί μας χωρίζει μία άβυσσος ευθύνης», επισήμανε. Μάλιστα, κλείνοντας τη σχετική αναφορά υπενθύμισε ότι το 2015 κατά τη διάρκεια συμβουλίου πολιτικών αρχηγών «είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξατέ εκλογές και την προκηρύξατέ τρεις μήνες μετά. «Και λέτε ότι εγώ είμαι ψεύτης», σημείωσε.

«Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι πράγματι μία λύση ανάγκης. Αλλά αναρωτιέμαι. Είναι κανούργιο πρόβλημα; Επί των ημερών σας κ. Πολάκη το είχατε αντιμετωπίσει;» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα σχολίασε: «Βέβαια τον κ. Κουρουμπλή τον διαγράφετε άνετα, τον κ. Πολάκη όμως όχι».

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi