Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Γκρέμισε τον Σβέρεφ από το Σινικό Τείχος και πήγε τελικό (vid)

O 21χρονος Ελληνας τενίστας με φοβερή ανατροπή στο 1ο σετ νίκησε τον Γερμανό Σβέρεφ 7-6 (6), 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του China open στο Πεκίνο

Μετά από μία συγκλονιστική μονομαχία με τον Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεφ στον ημιτελικό του China open στο Πεκίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη 7-6 (6), 6-4 και μαζί εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό όπου αύριο Κυριακή (6/10, 14.30) θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ.

Οι δύο τενίστες που πριν λίγες ημέρες ήταν συμπαίκτες με τον Σβέρεφ στο Laver Cup στη Βιέννη έδωσαν σκληρή μονομαχία και αποζημίωσαν το κοινό που περίμενε για ώρες να παρακολουθήσει τη μονομαχία τους.

Ανατροπή από 3-1 στο 1ο σετ

Ο Τσιτσιπάς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 γκέιμ στο 1ο σετ κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να κάνει δύο μπρέικ και με σερί 4-0 να προσπεράσει 5-3. Ακόμα και τότε ο Σβέρεφ αντέδρασε, έκανε μπρέικ στο 9ο γκέιμ και ισοφάρισε 5-5. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ και εκεί παρότι ο Σβέρεφ προηγήθηκε 6-3 ο Τσιτσιπάς με σερί 5-0 έκανε μία ακόμα μεγάλη ανατροπή και με 8-6 πήρε το σετ 7-6 (6).

Λαχτάρησε στο 2ο σετ

Μεγάλη μάχη έγινε και στο 2ο σετ με τον Τσιτσιπά να ξεκινάει καλά και με δύο μπρέικ στο 3ο και στο 5ο γκέιμ προηγήθηκε 5-1. Ολα έδειχναν να κυλούν ιδανικά για τον Τσιτσιπά όμως ο μαχητικός Σβέρεφ βγήκε από τα σχοινιά και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε σε 5-4. Στο 10ο γκέιμ και στο έξι ματς γκέιμ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει τη νίκη ύστερα από άουτ του Σβέρεφ.

Η έκτη αναμέτρηση με Τιμ

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 14.30. Θα είναι η 6η μονομαχία του Τσιτσιπά με τον Τιμ. Στις 5 προηγούμενες που έγιναν όλες μέσα στο 2018 ο Τσιτσιπάς προηγείται στις νίκες με 3-2.

Ο Τιμ λίγο νωρίτερα έκανε και αυτός μεγάλη ανατροπή και νίκησε δύσκολα στον ημιτελικό τον Ρώσο Κατσάνοφ με 2-6, 7-6 (5), 7-5.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi