Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: «Τα μάτια στον μεγάλο στόχο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος»

«Και οι δύο είναι πολύ καλοί στα σκληρά γήπεδα», είπε στο SDNA για τους πιθανούς αντιπάλους του, Αντρέι Ρούμπλεφ και Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ. «Θα παίξω με κάποιον στον οποίο αρέσει αυτή η επιφάνεια και έχει φέρει τα καλύτερά του αποτελέσματα εκεί. Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση να μπορώ να παίξω ενάντια σε αυτούς τους δύο και έχω τα μάτια μου στον μεγάλο στόχο. Ο Αντρέι είναι heavy hitter από τη βασική γραμμή, με πολύ καλό σερβίς. Το ίδιο και ο Φίλιξ, αν και είναι λίγο πιο απότομος από τον Αντρέι. Η καλή προετοιμασία θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μπαίνοντας σε αυτόν τον αγώνα».

Τον αγχώνει το γεγoνός ότι έχει χάσει επτά τελικούς της κατηγορίας ATP 500q «Όχι. Οι τελικοί με ενθουσιάζουν, είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι ενός τουρνουά. Μου αρέσει να υπάρχει τόση προσοχή».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση στα ελληνικά, μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε κόντρα στον Γίρι Λεχέτσκα. «Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο για κάποιον σαν αυτόν να διατηρήσει αυτό το επίπεδο έντασης σε αυτό το παιχνίδι που επέλεξε να κάνει και που έκανε όλη την εβδομάδα. Το σερβίς του είναι μεγάλο όπλο και μπορεί και διαχειρίζεται πολύ καλά την πρώτη μπάλα, χτυπώντας και βρίσκοντας τις γωνίες του γηπέδου. Δεν νιώθω ότι είχαμε πολλές εναλλαγές μέσα στο παιχνίδι και ήταν πολύ απότομο το παιχνίδι. Το στυλ του έχει να κάνει με τη χώρα από την οποία προέρχεται (Τσεχία) και νομίζω ότι η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να ανταπεξέλθω και να προσαρμοστώ σε αυτό το απότομο παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά τους πιθανούς αντιπάλους του, πρόσθεσε τα εξής: «Και οι δύο παίζουν πολύ καλά, οπότε προσωπικά είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε μέσα στο μυαλό μου, ανεξάρτητα αν αυτός είναι ο Ρούμπλεφ ή ο Αλιασίμ. Το θέλω πάρα πολύ και είμαι έτοιμος να δώσω το κάτι παραπάνω ώστε να καταφέρω κάτι καλό αυτή την εβδομάδα».

Και κατέληξε: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, είναι ένα ωραίο συναίσθημα να βρίσκεσαι σε τελικό, αλλά νιώθω ότι κάτι λείπει ακόμα».

Στη συνέντευξη τύπου στα αγγλικά, ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Μαξ Φερστάπεν, τον οποίο είδε να κερδίζει στον τελευταίο περσινό αγώνα της Formula 1. «Πολλά μέλη της Red Bull μου είπαν πως πρέπει να πηγαίνω συχνότερα μετά από αυτή τη νίκη. Δεν το πιστεύω αυτό, αλλά είπαν πως ήμουν το γούρι του και τον βοήθησα να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη F1. Δεν έχουμε μιλήσει από τότε με τον Μαξ, είναι πολυάσχολος άνθρωπος. Δεν γνωρίζω αν του αρέσει το τένις και αν παίζει τένις, ίσως μια μέρα, θα ήταν ωραίο. Με εμπνέει, είναι μεγάλος μαχητής και πιστεύω πως μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα από τη F1 στο τένις. Μου αρέσει η αποφασιστικότητά του, το πόσο συγκεντρωμένος είναι, οπότε αν μπορέσω να γίνω περισσότερο σαν κι εκείνον, καλύτερα πράγματα θα έρθουν».

Ο Στεφ θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Αλιασίμ-Ρούμπλεφ στις 16.30.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi