Άρθρα Ρεπορτάζ

Βασικές γνώσεις γερμανικών για την καθημερινότητά σας στην Γερμανία!

Ένα e-book αυτοδιδασκαλίας γερμανικών, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων που χρειάζεστε στην καθημερινή σας ζωή! Ο ηλεκτρονικός οδηγός σε μορφή pdf συνοδεύεται κι από ηχητικά αρχεία mp3 που θα σας βοηθήσουν στην εξάσκηση της ακουστικής σας ικανότητας, αλλά και της προφοράς σας!

Οι εκφράσεις που θα μάθετε καλύπτουν τα επίπεδα Α1-Α2, φτάνοντας κάποιες φορές ακόμα και μέχρι το επίπεδο Β2! Και θα σας κοστίσει ΜΟΝΟ όσο θα κόστιζαν 2 ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών με καθηγητή!

ΕΡ. Χριστίνα, πες μας λίγα λόγια για σένα.

ΑΠ. Eίμαι επίσημη μεταφράστρια και καθηγήτρια γερμανικής κι αγγλικής γλώσσας, απόφοιτος Γερμανικής & Αγγλικής Φιλολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Μετάφραση & Διερμηνεία. Παρακολουθώ συνεχώς σεμινάρια κι επιμορφώσεις που έχουν σχέση με τις υπηρεσίες μετάφρασης, την εκπαίδευση, το διαδίκτυο, καθώς και την προσωπική εξέλιξη, το well-being, το fitness και το coaching. Από μικρή ηλικία είχα κλίση στην συγγραφή και την ποίηση, με αποτέλεσμα να έχω γράψει πολλά ποιήματα, για αρκετά από τα οποία έχω βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Έχω ασχοληθεί και με μετάφραση ποίησης.

Επίσης είμαι κάτοχος διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων στην διαφοροποιημένη διδασκαλία & ειδική αγωγή, στην οργάνωση & διοίκηση της εκπαίδευσης, στο Photoshop, στην αρθρογραφία, στο Life-coaching, στο weight-loss coaching, στην Ψυχολογία & θεραπεία των εθισμών και στην διατροφή.

Έχω ένα Επίσημο Μεταφραστικό Κέντρο στην Σκύδρα και με το ευρύ δίκτυο συνεργατών μου παρέχουμε τις εξής υπηρεσίες:

Επίσημες μεταφράσεις σε όλες τις γλώσσες
Ορθογραφικό έλεγχο & επιμέλεια κειμένων
Βιογραφικά σημειώματα & συνοδευτικές επιστολές
Υποστήριξη φοιτητικών εργασιών
Αιτήσεις για σπουδές & εργασία
Επαγγελματική συμβουλευτική
Δακτυλογραφήσεις – Μορφοποιήσεις κειμένων
Συγγραφή άρθρων
Δημιουργία παρουσιάσεων
Δημιουργία περιεχομένου
Κατασκευή ιστοσελίδων & e-shop
Σεμινάρια & e-courses
Διαχείριση social media & ηλεκτρονικής αλληλογραφίας
Σχεδιασμό λογοτύπου, επαγγελματικής κάρτας & φυλλαδίου

ΕΡ. Πόσον καιρό σου πήρε να δημιουργήσεις το e-book;

ΑΠ. Η όλη διαδικασία μου πήρε περίπου 5 μήνες, δηλαδή να επιλέξω τα θέματα, να συγκεντρώσω και να οργανώσω το υλικό, να ασχοληθώ με την εμφάνιση και τις εικόνες του βιβλίου, να κάνω γλωσσική & ορθογραφική επιμέλεια και τελικό ποιοτικό έλεγχο του υλικού, καθώς και να ηχογραφήσω όλες τις εκφράσεις.

ΕΡ. Ποιος ήταν ο λόγος που σε ώθησε να δημιουργήσεις αυτό το πολύ όμορφο υλικό;

ΑΠ. Οι πρώτες μου σπουδές είναι στην Γερμανική Φιλολογία, κι ως καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας θέλω να δημιουργήσω υλικό που από την μία θα ωθήσει εμένα να γίνω καλύτερη και να εξελίξω τον τομέα εργασίας μου κι από την άλλη θα βοηθήσει ανθρώπους που δυσκολεύονται ή/και θέλουν να μάθουν γερμανικά, να μελετήσουν στον δικό τους χρόνο και χώρο, όπως επιθυμούν! Η τεχνολογία και το διαδίκτυο γνωρίζουν φοβερή άνθηση και ο παλιός τρόπος διδασκαλίας δεν τους ικανοποιεί πλέον όλους. Το ebook και τα ηχητικά αρχεία μπορεί να τα κατεβάσει ο καθένας στο κινητό ή στον υπολογιστή του και να μελετά όποτε κι από όπου θέλει!

ΕΡ. Πώς είναι δομημένο το ebook;

ΑΠ. Το ebook είναι συνολικά 51 σελίδες στις οποίες περιλαμβάνονται οι βασικές γνώσεις κι εκφράσεις για αρχάριους –κι όχι μόνο– για την διευκόλυνση της επικοινωνίας στην καθημερινότητα.

Τα κεφάλαια με την σειρά είναι τα εξής:

1. Γερμανικό αλφάβητο και προφορά,

2. Χαιρετισμός κι αποχαιρετισμός,

3. Γνωριμία,

4. Οικογένεια,

5. Συνεννοούμαι και ζητώ βοήθεια,

6. Υγεία κι ευεξία,

7. Διάφοροι τρόποι να πεις ευχαριστώ-παρακαλώ-συγγνώμη,

8. Ψώνια, τρόφιμα, αγορές & οι αριθμοί,

9. Πώς συμπληρώνω έντυπα,

10. Καθ’ οδόν.

ΕΡ. Το σημαντικό είναι ότι δίνεις την δυνατότητα στον αναγνώστη/χρήστη να είναι σε επικοινωνία μαζί σου μετά την αγορά του υλικού.

ΑΠ. Φυσικά. Από την στιγμή που ένας άνθρωπος θα αγοράσει το υλικό, είμαι στην διάθεσή του για να τον καθοδηγήσω να το χρησιμοποιήσει σωστά, ώστε να αποκομίσει τα μέγιστα αποτελέσματα, καθώς και για να του λύσω τυχόν απορίες που μπορεί να προκύψουν. Επιπλέον, στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπάρχουν ερωτήσεις εμπέδωσης για να απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του. Αυτές μπορούμε να τις δούμε μαζί ή να τις ετοιμάσει γραπτώς κάποιος και να μου τις στείλει για έλεγχο και διόρθωση. Όλη αυτή η υποστήριξη γίνεται εντελώς δωρεάν από την στιγμή που κάποιος θα αγοράσει το ebook.

ΕΡ. Πώς μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου;

ΑΠ. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου άμεσα μέσω messenger, μέσω email, καθώς και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην κάρτα μου.

ΕΡ. Έχεις ετοιμάσει κάποιο άλλο υλικό ή έχεις σκοπό να δημιουργήσεις κάποιο στο μέλλον;

ΑΠ. Το πρώτο ολοκληρωμένο υλικό είναι αυτό που παρουσιάζουμε τώρα, ωστόσο έχω ήδη ξεκινήσει να δημιουργώ κι άλλους ηλεκτρονικούς οδηγούς που θα στοχεύουν στην εκμάθηση γερμανικών για διαφορετικές επικοινωνιακές περιστάσεις (π.χ. γερμανικές εκφράσεις σε συνέντευξη εργασίας, γερμανικά στον γιατρό κτλ) και ανάλογα με το επάγγελμά σου (Γερμανικά για νηπιαγωγούς, για ιατρούς, για εστίαση & ξενοδοχειακά επαγγέλματα κτλ.). Θα κάνω το ίδιο και για την αγγλική γλώσσα! Επίσης έχω σκοπό να δημιουργήσω ξεχωριστό υλικό για γραμματική και σύνταξη. Όλα αυτά φυσικά απαιτούν δουλειά και χρόνο, οπότε θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να είναι έτοιμα προς δημοσίευση. Αν κάποιος επιθυμεί κάτι διαφορετικό, μπορούμε να κάνουμε διαδικτυακά μαθήματα γερμανικών ή αγγλικών, που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες του εκάστοτε μαθητή!

ΕΡ. Έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

ΑΠ. Νομίζω ότι τα καλύψαμε όλα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω πως το υλικό προορίζεται αποκλειστικά για προσωπική χρήση κι απαγορεύεται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να «φορτωθεί», μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πρωτοποριακή Δράση που προάγει τη Ψηφιακή Ασφάλεια

e-enimerosi

Μέτρα τώρα, για 15.000 λιγότερους θανάτους έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δισεκατομμυρίων

e-enimerosi

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi