Κοινωνία Κόσμος

Βιέννη: Οίκος ανοχής εμβολιάζει τους πελάτες με αντάλλαγμα μισή ώρα δωρεάν υπηρεσιών!

Το «Fun Palast» («Παλάτι της Διασκέδασης»), όπως λέγεται ο οίκος ανοχής, θέλει να συμβάλει στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, αλλά και τα ποσοστά της πελατείας του, που όσο να’ ναι μειώθηκαν εν μέσω της πανδημίας.

Εάν δεχτούν να κάνουν το εμβόλιο, οι υποψήφιοι πελάτες του καταστήματος μπορούν να απολαύσουν μια 30λεπτη συνεδρία μέσα σε σάουνα με την «κυρία της επιλογής τους».

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Αυστρία είναι από τα χειρότερα της δυτικής Ευρώπης, κάτι που έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στο να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς.

Περίπου το 64% των Αυστριακών έχει εμβολιαστεί πλήρως και όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να επισκέπτονται καφετέριες, εστιατόρια και κομμωτήρια.

Ο κανόνας «2G» που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε διάφορους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος θα εφαρμόζεται και στα ξενοδοχεία, τα σινεμά, αλλά και οποιαδήποτε συνάθροιση 25 και πλέον ατόμων. Θα προηγηθεί μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με την πρώτη δόση μαζί με τεστ PCR θα εξασφαλίζουν στους ανθρώπους την είσοδο σε χώρους, όπου οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εισέλθουν.

Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, λίγο πριν τα ημερήσια κρούσματα στην Αυστρία φτάσουν τα υψηλότερα ποσοστά, εδώ και έναν χρόνο. Το Σάββατο, το ποσοστό ανέβηκε δραματικά, με 9.943 κρούσματα, ξεπερνώντας το «ρεκόρ» της 13ης Νοεμβρίου 2020 (9.586 κρούσματα).

Εν μέσω όλων αυτών, ο οίκος ανοχής ενθαρρύνει τόσο άνδρες, όσο και γυναίκες, να επισκεφθούν το εμβολιαστικό του κέντρο. «Λόγω της πανδημίας, έχουμε καταγράψει μείωση 50% [σε πελάτες]. Με αυτήν την πρωτοβουλία ελπίζουμε ότι ο αριθμός των πελατών θα αυξηθεί ξανά», ανακοίνωσε.

Ένας άνδρας ονόματι Γκέρχαρντ που επισκέφτηκε τον οίκο ανοχής είπε: «Θα είχα εμβολιαστεί ούτως ή άλλως, αλλά ο κανόνας 2G έχει σίγουρα επιταχύνει λίγο τα πράγματα».

«Και αφού ένας γνωστός μου οργάνωσε αυτή τη δράση, σκέφτηκα: Ας το πάμε».

«Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως εντάξει γιατί μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερο ποσοστό εμβολιασμού με αυτόν τον τρόπο, κάτι που είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η πανδημία κάποια στιγμή».

Ο Peter Laskaris, διευθυντής του Fun Palast, δήλωσε στο Reuters: «Βασικά, κοίταζα τα στατιστικά στοιχεία και διάβασα ότι χρειαζόμαστε περίπου 70/75% για να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο στο 63%».

«Μετά παρατήρησα στις στατιστικές ότι πολλοί άνδρες, πάρα πολλοί με μεταναστευτικό υπόβαθρο, ουσιαστικά αρνούνται τον εμβολιασμό ή δεν ξέρουν καν ότι μπορούν να εμβολιαστούν. Επειδή βασικά αυτό είναι το κοινό όπου απευθυνόμαστε, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εμβολιαστικό κέντρο εδώ».

Μια από τις γυναίκες που εργάζονται στο Fun Palast, η οποία έδωσε το όνομα Μίνα, είπε: «Λοιπόν, νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να έχουμε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Fun Palast, επειδή το όνομα του καταστήματος σημαίνει ακριβώς αυτό: Διασκεδάστε λιγάκι εδώ και επιστρέψτε στην κανονικότητα λίγο περισσότερο!»

«Επίσης πιστεύω ότι είναι εξαιρετική ιδέα που ο εμβολιασμός σε εμάς προσφέρεται σε γυναίκες, παιδιά- και φυσικά άνδρες».

Ο καγκελάριος Alexander Schallenberg φέρεται να είπε ότι τα τελευταία μέτρα της Αυστρίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού πιθανότατα θα παραμείνουν σε ισχύ ως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi