Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Μαθητές Λυκείου από τη Σπάρτη στην Αυστραλία για τον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής.

Μαθητές Λυκείου από τη Σπάρτη βρίσκονται στην Αυστραλία για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Open Championship Asia Pacific 2023. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Macquarie από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 2 Ιουλίου.
Στο Σίδνεϊ βρίσκονται μαθητές του 3ου Λυκείου Σπάρτης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Macquarie.

Η συμμετοχή αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην οικονομική υποστήριξη της Λακωνικής Ομοσπονδίας, η οποία αποτελείται από έξι σωματεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που εκπροσωπούν διάφορες περιοχές της Λακωνίας.

Οι μαθητές διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ρομποτικής, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στον αντίστοιχο που φιλοξενεί το αυστραλιανό πανεπιστήμιο, με σχολεία από άλλες χώρες.
Μιλώντας στο SBS Greek ο προπονητής της ομάδας και καθηγητής Μαθηματικών του 3ου Λυκείου Σπάρτης Κώστας Μπόμπας αναφέρθηκε στους κανόνες του διαγωνισμού.
“Αυτός ο διαγωνισμός είναι ο ίδιος που συμμετείχαμε στην Ελλάδα. Έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές, ακριβώς τους ίδιους κανόνες στο κομμάτι του παιχνιδιού ρομπότ με τη δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά στην Ελλάδα. Απλώς αλλάζει τη γλώσσα”, είπε.
Οι νεαροί Σπαρτιάτες προχώρησαν στην κατασκευή, με ανακυκλώσιμα υλικά, ενός έργου που θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τους κραδασμούς που προκαλούν οι κινήσεις των αθλητών στο γήπεδο, χρησιμοποιώντας πιεζοηλεκτρικά στοιχεία.
Ρομποτική 4.jpg
Μαθητές του Λυκείου κρατούν το τρόπαιο με το οποίο διακρίθηκαν σε προηγούμενο διαγωνισμό
Robotics 2.jpg
Από την άφιξη των μαθητών στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ
Ο δεύτερος προπονητής της ομάδας και Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, Δημήτρης Σαγιάννης, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά κατάφεραν να διακριθούν.
<<Τα παιδιά προκρίθηκαν στον περιφερειακό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη Σπάρτης στην Πελοπόννησο. Πήγαν στη Θεσσαλονίκη με αυτό το έργο και το ρομπότ που φτιάξαμε από την αρχή και προκριθήκαμε με δεύτερη και τρίτη θέση σε διάφορα τμήματα του διαγωνισμού. Τώρα ήρθαμε εδώ για να μπορέσουν να αγωνιστούν για μια θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να πω ότι αν και τα παιδιά ξεκίνησαν πολύ αργά σε σύγκριση με άλλες ομάδες στην Ελλάδα για αυτόν τον διαγωνισμό, κατάφεραν να προκριθούν και να διαπρέψουν τόσο με την παρουσίαση του έργου όσο και με την κατασκευή μιας ρομποτικής συσκευής που κατασκευάσαμε>>.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας