Ειδήσεις και Νέα

Συνάντηση του καγκελάριου Σόλτς με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων – Τα αποτελέσματα των συζητήσεων για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό (Live)

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων ξεκίνησαν την Τρίτη διαβουλεύσεις για αυστηρότερα μέτρα κατά του κύματος ”O ”στην πανδημία του κορωνοϊού.

 Αυτοί οι περιορισμοί επαφής ισχύουν από τις 28 Δεκεμβρίου

  • Από τις 28 Δεκεμβρίου, οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις εμβολιασμένων και ανάρρων θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο με μέγιστο αριθμό δέκα ατόμων.
  • Τα παιδιά έως 14 ετών εξαιρούνται από τη ρύθμιση.
  • Εάν ένα μη εμβολιασμένο άτομο συμμετέχει σε μια συνάντηση, ισχύουν οι προηγουμένως ισχύοντες περιορισμοί επικοινωνίας για μη εμβολιασμένα άτομα. Εκτός από το δικό σας νοικοκυριό, ενδέχεται να είναι παρόντα έως δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό.
  • Οι τρέχοντες περιορισμοί πρόσβασης για τα μη εμβολιασμένα άτομα, για παράδειγμα ο αποκλεισμός από κινηματογράφους, θέατρα, επισκέψεις σε εστιατόρια και λιανική πώληση (εκτός από καταστήματα για καθημερινές ανάγκες), παραμένουν σε ισχύ.
  • Αθλητικές, πολιτιστικές και παρόμοιες μεγάλες εκδηλώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο χωρίς θεατές.
  • Αυτό σημαίνει επίσης ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Γερμανία πρέπει να συμβιβαστεί ξανά χωρίς κόσμο.
  • Συνιστάται ο προληπτικός έλεγχος για όλες τις συναντήσεις με πολλά άτομα εκτός του νοικοκυριού σας, ανεξάρτητα από τις επίσημες αργίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις συναντήσεις με ηλικιωμένους αλλά και για όσους έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το έγγραφο απόφασης.

Το εάν θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν ή όχι θα αποφασιστεί σε διάσκεψη του πρωθυπουργού στις 7 Ιανουαρίου στις αρχές του επόμενου έτους 

  • Το Stiko συνιστά τον αναμνηστικό εμβολιασμό μετά από τρεις μήνες

 Το RKI αναφέρει τρέχοντα στοιχεία

Το πρωί της Τρίτης, ο RKI έδωσε την αριθμό των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους και την εβδομάδα ως 306,4 (προηγούμενη ημέρα: 316,0). Πριν από μια εβδομάδα η επίπτωση σε εθνικό επίπεδο ήταν 375,0 (προηγούμενος μήνας: 372,7). Συνολικά, οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν 23.428 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο RKI μέσα σε μία ημέρα. Πριν από μια εβδομάδα υπήρχαν 30.823 μολύνσεις.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα

Σχετικές αναρτήσεις

AstraZeneca: Προχωρά στην απόσυρση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi