Γερμανία

Γερμανία Ντούισμπουργκ: Αρκετοί σοβαρά τραυματίες σε επίθεση σε γυμναστήριο μετά απο επίθεση με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση σε γυμναστήριο στο κέντρο του Ντούισμπουργκ. Οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο για «τουλάχιστον» έναν δράστη.

Χρησιμοποιήθηκε «όπλο μαχαιρώματος ή κοπής». Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Η αστυνομία έγραψε στο Twitter: «Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, ένα άτομο έχει τραυματίσει άλλους ανθρώπους με ένα αντικείμενο». Αντίστοιχα, οι πρώτες κλήσεις έκτακτης ανάγκης ελήφθησαν από την αστυνομία του Ντούισμπουργκ γύρω στις 5:40 μ.μ. Το γυμναστήριο βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο.

Η αστυνομία αρχικά άφησε ανοιχτό πόσοι τραυματίες υπήρξαν. Οι έρευνες για το είναι σε εξέλιξη.

Αστυνομία: Ασφαλίστηκε το γυμναστήριο στο κέντρο του Ντούισμπουργκ.

Οι ερευνητές ερεύνησαν και ασφάλισαν το γυμναστήριο, είπε η αστυνομία. Μάρτυρες που εκπαιδεύονταν επί τόπου την ώρα του εγκλήματος ανακρίνονται αυτή τη στιγμή. Το στούντιο ήταν πλέον εξασφαλισμένο, είπε λίγο μετά τις 8 μ.μ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του dpa, βαριά οπλισμένες ειδικές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες ανακρίθηκαν από την αστυνομία σε ένα κοντινό εστιατόριο, ανέφερε. Ο ένας είχε ακόμα την αθλητική του τσάντα μαζί του.

Σε σχέση με την επίθεση, η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν την πληγείσα περιοχή γύρω από το δημαρχείο στο κέντρο της πόλης. «Είμαστε επί τόπου με ισχυρές δυνάμεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσσεν, που είχε αναλάβει το έργο του Τύπου.

Ο δράστης ή οι δράστες θα πρέπει να βρίσκονται σε φυγή.

Η αστυνομία απέκλεισε μεγάλα τμήματα της παλιάς πόλης μεταξύ Münzstraße, Schwanentor και Rathaus γύρω στις 6 μ.μ. και έστειλε μια ειδική ομάδα εργασίας (SEK) στον τόπο του εγκλήματος.

Τι προκαλεί εικασίες: το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, όχι μακριά από τον σημερινό τόπο του εγκλήματος, ένας 35χρονος σκοτώθηκε με πολλά τραύματα από μαχαίρι στην παλιά πόλη του Ντούισμπουργκ. Έχει σχέση η σημερινή επίθεση με αυτή την αιματηρή πράξη;

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση στο στούντιο Τζον Ριντ, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Αντίστοιχα, η επίθεση έγινε με μαχαίρι. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αυτή την έρευνα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τεπέ αναφέρει ότι οι πρώτες κλήσεις έκτακτης ανάγκης ελήφθησαν στο κέντρο ελέγχου γύρω στις 5:40 μ.μ. Οι τηλεφωνητές ανέφεραν ότι ένας άνδρας είχε επιτεθεί σε πολλούς επισκέπτες του στούντιο.

Προφανώς, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Schwanenstrasse δεν υποθέτουν πλέον ότι ο δράστης βρίσκεται στο αθλητικό στούντιο ή σε άμεση γειτνίαση με τον τόπο του εγκλήματος: οι ερευνητές ανακρίνουν τους υπαλλήλους του στούντιο και επίσης μπαίνουν ξανά στα δωμάτια.

Η αστυνομία διαψεύδει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για πυροβολισμούς.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο/οι δράστης/οι δραπετεύουν/ βρίσκονται σε φυγή. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόνας Τεπέ, ωστόσο, διαψεύδει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η αστυνομία αναλαμβάνει μια πράξη επιθετικότητας. Το ελικόπτερο της αστυνομίας συνεχίζει να κάνει τον γύρο του πάνω από την παλιά και το κέντρο της πόλης.

Περισσότερες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να προστίθενται. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Τεπέ, αρκετοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετέφεραν τους επισκέπτες στο γυμναστήριο στο βραζιλιάνικο εστιατόριο Rodizio στην οδό Schwanenstrasse, απέναντι από το υποκατάστημα John Reed. Γνωστοί και συγγενείς αυτών των αυτόπτων μαρτύρων περιμένουν επίσης μεταξύ των θεατών, για παράδειγμα στο πάρκινγκ στο Δημαρχείο του Ντούισμπουργκ.

Foto Stephan Eickershoff
Foto: Zoltan Leskovar

Διαβάστε ακόμη: Γιατί αυτή η τραγωδία στα Τέμπη, τι ευθύνεται?

Διαβάστε ακόμη: Η αποτυχία της δύσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ιδιοκτήτης του e-enimerosi.com, Χρήστος Μουρτζούκος μιλάει στο NaftemporikiTV

Διαβάστε ακόμη: Η ”Ανόητη” πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη κρίση της ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: Ψήφος αποδήμων: Πώς κάνουμε την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: © Christoph Reichwein / DPA

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.