Άρθρα Ρεπορτάζ

Πώς το άγχος “αδειάζει” το μυαλό μας

Άγχος, Φόβος και Θυμός vs νοητική και ψυχική  υγεία.

Το άγχος, είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής μας, αρκεί όμως να υπάρχει σε λογικά πλαίσια για να μην την επηρεάζει αρνητικά, εμποδίζοντάς την να εξελιχθεί.

Ο κύκλος σεμιναρίων του Believe in You με θέμα , ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο, από τα τρία σεμινάρια, έφερε τον τίτλο: Νικάω το άγχος”.

Το άγχος, ως κυρίαρχο αρνητικό συναίσθημα δεν μας αφήνει να βιώσουμε την ψυχική ηρεμία που θα θέλαμε.

Πώς το άγχος “αδειάζει” το μυαλό μας

“Νικάω το άγχος”: Πολύτιμες συμβουλές εκπαίδευσης από την Εύη Ξυραφά για την καταπολέμηση του άγχους 

Το πρώτο εκ των τριών διαδικτυακών  σεμιναρίων, πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου, με εισηγήτρια την σύμβουλο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συγγραφέα, Εύη Ξυραφά.

Η Εύη Ξυραφά, με αστείρευτη ενέργεια, καλωσόρισε με χαμόγελο όλους τους συμμετέχοντες.

Προϋπόθεση για να μειώσουμε το άγχος είναι η εύρεση του προβλήματος  και η αποδοχή του

Βασική προϋπόθεση ώστε να καταπολεμήσουμε το άγχος, είναι να  εντοπίσουμε την ύπαρξη και την αιτία που το προκαλεί, να αποδεχτούμε το πρόβλημα και να προσπαθήσουμε αμέσως να βρούμε σταδιακά τρόπους αντιμετώπισής του.

Η ελάττωση του άγχους, έρχεται αφότου δούμε την ρίζα του προβλήματος, από την  αρχή.

Oρισμός ενός στόχου τη φορά για απομάκρυνση του άγχους

Η εκπαιδεύτρια, πλουσιοπάροχα μοίρασε σε όλους τις γνώσεις της.  Με το χάρισμα της μεταδοτικότητας και της ηρεμίας που την χαρακτηρίζει, πλέον “μετέτρεψε” την αρνητική  ενέργεια και το άγχος σε κάτι δημιουργικό!

Είναι απαραίτητο να θέσουμε στόχους, αλλά να επικεντρωνόμαστε σε έναν στόχο τη φορά και να ξεφύγουμε από το μύθο του multitasking, που μόνο προσθέτει άγχος και δεν μας κάνει πιο αποτελεσματικούς.

Μπορούμε να κάνουμε μια λίστα, η οποία θα μας βοηθήσει πιο εύκολα να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και έπειτα έτσι να πορευτούμε.

Ανάλογα με την εξέλιξη, μπορούμε να βάζουμε μόνο έναν στόχο την φορά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τον επιτύχουμε. Μην ξεχνάμε ότι οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί.

Πώς το άγχος “αδειάζει” το μυαλό μας


Δείτε επίσης το βίντεο στο You Tube: Πώς το άγχος θολώνει την κρίση μου;


Πώς το άγχος “αδειάζει” το μυαλό μας

Η εισηγήτρια του σεμιναρίου: “Νικάω το άγχος”, Εύη Ξυραφά, αναφέροντας  ένα πολύ εύστοχο παράδειγμα μη σωστής διαχείρισης άγχους, έκανε εύκολα κατανοητή τη διαφορά μεταξύ του παραγωγικού και του υπερβολικού άγχους:

Σε ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών, την μέρα της εξέτασης, παρόλη την ετοιμότητα και την προετοιμασία τους, εκείνη τη στιγμή τυχαίνει να τους κυριεύει το άγχος, με αποτέλεσμα αυτό να στέκεται εμπόδιο στην απόδοσή τους, ξεχνώντας τις γνώσεις που με αγώνα “κατέκτησαν”. Συμβαίνει λοιπόν να παγώνουν από το άγχος (αντίδραση freeze) και να αδειάζει κυριολεκτικά το μυαλό τους, χάνοντας την πολύτιμη γνώση που με τόσο κόπο έχουν αποκτήσει.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε παρουσιάσεις, που από το φόβο της αποτυχίας, ο ομιλητής “παγώνει”, δηλαδή τα χάνει μπροστά στο κοινό και δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη.


Νικάω τον Φόβο και τον Θυμό: Επωφεληθείτε από την προσφορά του Believe in You έως και τις 17/10/22!


Πώς το άγχος “αδειάζει” το μυαλό μας

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το καθημερινό άγχος

Μέσω των κατάλληλων συμβουλών και της καθοδήγησης της χαρισματικής Εύης Ξυραφά, το άγχος μετατράπηκε σε κινητήρια δύναμη.

Με προσπάθεια, υπομονή, προσήλωση και θετική ενέργεια, μπορούμε να ελαττώσουμε το άγχος και γιατί όχι και να το “νικήσουμε”.

Η γνώση δεν τελειώνει εδώ: ανανεώνεται συνεχώς…

Περισσότερα στις επόμενες διαδικτυακές συναντήσεις, με την εκπαιδεύτρια Εύη Ξυραφά!

Ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων μέσω Zoom:

Πέμπτη 19/10/22: Νικάω τον φόβο

Πέμπτη 26/10/22: Νικάω τον θυμό

Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://www.believeinyou.gr/agxos_fovos_thumos_okt22

Σχετικά άρθρα

Ηλεκτρονικό περιοδικό flowmagazine.gr

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πρωτοποριακή Δράση που προάγει τη Ψηφιακή Ασφάλεια

e-enimerosi

Μέτρα τώρα, για 15.000 λιγότερους θανάτους έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δισεκατομμυρίων

e-enimerosi

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi